PRIJETI IM ZATVORSKA KAZNA

Na muci Michaela Schumachera i njegove obitelji htjeli zaraditi 15 milijuna eura

27.09.2024 u 13:56

Bionic
Reading

Schumacher (55) kojeg mnogi smatraju najvećim vozačem u povijesti F1, nije viđen u javnosti od njegove nesreće na skijanju koja mu je promijenila život prije više od deset godina.

Njemačko tužiteljstvo podiglo je optužnicu protiv trojice muškaraca koji su uhićeni ove godine, a sve zbog navodne ucjene obitelji legendarnog vozača Formule 1 Michaela Schumachera.

U optužnici se navodi da je 53-godišnjak iz Wuppertala prijetio kako će objaviti privatne fotografije i videozapise oboljelog Michaela Schumachera ukoliko mu obitelj ne isplati 15 milijuna eura.

To je navodno uključivalo fotografije sedmerostrukog prvaka Formule 1 nakon teške nesreće na skijanju u francuskim Alpama koja mu je 2013. godine ostavila trajno oštećenje mozga. Nakon tog pada, Schumacher više nikada nije viđen u javnosti.

Prema optužnici, fotografije su stigle od drugog 53-godišnjaka iz Wülfratha, koji je radio kao zaštitar za obitelj Schumacher do 2021. godine i iskoristio svoju poziciju kako bi fotografirao unesrećenog Schumachera.

Zaštitar je prodao materijal za peteroznamenkasti iznos i mogao bi se suočiti sa zatvorskom kaznom pod optužbom da je bio sudionik u pokušaju ucjene i povrede privatnosti.

Tužitelji navode da je glavni osumnjičenik u lipnju ove godine nekoliko puta zvao zaposlenika Schumacherove obitelji kako bi tražio novac.

Radi se o iznosu od 15 milijuna eura, a osumnjičeni je prijetio da će fotografije objaviti na internetu ako mu ne uplate novac.

Maksimalna kazna koja prijeti osumnjičenom je 15 godina, ali tužitelji kažu da bi kazna mogla biti smanjena jer prijetnja nije ispunjena.

Treći uhićeni u ovoj akciji je sin prvoosumnjičenog, jer je pomagao ocu i napravio mail adresu kojoj se ne može ući u trag.