GIANNIS MVP TURNIRA

Najbolji Grk objasnio ulogu njegove supruge u pobjedi nad Hrvatima: Morala je obuči....

08.07.2024 u 07:42

Bionic
Reading

Grčka košarkaška reprezentacija nakon 16 godina i Pekinga 2008, opet će sudjelovati na Olimpijskim igrama. Oni su kao domaćini u Dvorani mira i prijateljstva u Pireju, pobijedili Hrvatsku 80:69 (22:22, 23:17, 21:14, 14:16) u finalu kvalifikacijskog turnira

Hrvatsku je i u ovom dvoboju učinkom predvodio Ivica Zubac sa 19 koševa i 13 skokova. Dario Šarić je ubacio 14 poena uz 12 skokova i četiri asistencije, a po 15 koševa su ubacili Mario Hezonja i Mateo Drežnjak.

Grke su do pobjede predvodili Giannis Antetokounmpo sa 23 koša i osam skokova, Georgios Papagiannis sa 19 poena te Nick Calathes sa 14 koševa i 11 asistencija.

Giannis Antetokounmpo je proglašen najkorisnijim igračem turnira.

'Sretan sam kako smo odigrali ovu utakmicu. Svi smo u posljednja dva tjedna bili iznimno fokusirani i spremni. Znali smo da imamo priliku učiniti nešto što nije napravljeno dosta godina i to pred svojim navijačima. Nije bilo bitno protiv koga igramo, razmišljali smo samo o svojoj igri i uspjeli smo osvojiti ulaznicu za Pariz', rekao je najbolji grčki košarkaš te dodao.

'Rekao sam supruzi da obuče isti dres kao i 2016. kad smo izgubili od Hrvatske u polufinalu u Torinu, jer mi je ta utakmica bila prije ovog turnira u mislima i mučila me. Rekao sam supruzi da ako to obuče sigurno ćemo pobijediti'.

'Ovo je veliki pothvat za našu zemlju, za našu reprezentaciju, za košarku. Dva tjedna smo bili posvećeni svom cilju i sretan sam što je ovako završilo. Sad imamo još dosta posla do početka Olimpijskih igara. Ponosan sam na igrače. Prihvatili su od prvog dana našu filozofiju i uspjeli smo pred našim navijačima izvaditi vizu za Pariz', rekao je izbornik Vasilis Spanoulis.  

  • +15
Grčka - Hrvatska, Košarka (7.7.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Klodian Lato/EUROKINISSI /PIXSEL