psk_2

legenda 'bluesa'

Najbolji strijelac u povijesti reprezentacije više neće igrati za 'tricolore'

Bionic
Reading

Olivier Giroud (37), najbolji strijelac u povijesti francuske nogometne reprezentacije, rekao je zbogom dresu 'tricolora'

'Došao je trenutak od kojeg se užasavam, oproštaj s francuskom reprezentacijom', napisao je Olivier Giroud (37) na svom Instagramu.

'Moja karijera u francuskom dresu nije uvijek bila duga, tiha rijeka, ponekad sam patio od kritika, ali duboko u sebi, nikada nisam prestao vjerovati u to', rekao je.

Giroud je za francusku vrstu debitirao 11. studenog 2011. u prjateljskom susretu protiv SAD. Upisao je 137 nastupa, samo su Hugo Lloris (145) i Lilian Thuram (142) sakupili više, te postigao rekordnih 57 golova.

  • +30
Portugal - Francuska, Euro (5.7.2024.) Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

U francuskom dresu je osvojio svjetski naslov 2018. godine, svjetsko srebro četiri godine kasnije, europsko srebro 2016., te Ligu nacija 2021.

'Postali smo nerazdvojna skupina prijatelja pod budnim okom jednog čovjeka, Didiera Deschampsa, kojem zahvaljujem na povjerenju. Unatoč našim usponima i padovima, omogućio mi je da postanem najbolji strijelac u povijesti Bluesa', poručio je Giroud koji će od iduće sezone igralti za Los Angeles.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal