ovo im nije trebalo

Najveći portal u BiH 'udario' po Lovrenu: On je novi nogometni parazit

09.09.2024 u 20:18

Bionic
Reading

Dejan Lovren, iskusni hrvatski nogometaš, našao se u središtu medijske pažnje nakon što je postalo jasno da Lyon, njegov trenutni klub, više ne računa na njega.

Dejan Lovren (35) se prošle zime vratio u Lyon, s kojim ima ugovor do ljeta sljedeće godine, no klub ga više ne vidi kao dio svojih planova. Iako su ga Francuzi htjeli prodati ovog ljeta, to nisu uspjeli ostvariti. Unatoč tome, nije vraćen u ekipu niti prijavljen za europske utakmice. Francuski mediji, poput L'Equipea, nekoliko su puta pisali o njegovom statusu, a sada je i portal Sportsport.ba iznio svoje viđenje situacije.

'Dejan Lovren postaje nogometni parazit, uzet će četiri milijuna eura za ništa!' stoji u naslovu na ovom bosanskohercegovačkom portalu, dok se u tekstu detaljnije analizira njegova situacija. 'Teško je procijeniti gdje su stvari krenule loše za iskusnog Hrvata, posljednju utakmicu odigrao je još u siječnju ove godine, ali je odlučio ostati. Vjerojatno zbog visoke plaće koju prima', navode te dodaju:

'Spominje se iznos od 400.000 eura mjesečno, što ga čini trećim najplaćenijim igračem kluba. U idućih deset mjeseci Lovren će zaraditi ukupno četiri milijuna eura, što se navijačima sigurno neće svidjeti, no drugog izlaza nema. Hrvat nije jedini 'nogometni parazit' u momčadi, budući da i golman Anthony Lopes, također neprijavljen za europska natjecanja, nije želio otići ovog ljeta.'

  • +86
Hrvatska - Poljska, Liga nacija, 8.9.2024. Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov

Treći po visini plaće u klubu, a jedan od 30 najplaćenijih u ligi, Lovren je odavno izvan klupskih planova. Iako nije igrao prošle sezone i nije bio dio priprema za ovu, Lyon je već dugo pokušavao raskinuti njegov ugovor jer je njegova mjesečna plaća 400 tisuća eura. Prema informacijama iz L'Equipea s početka godine, Lovren je treći najplaćeniji igrač Lyona.

Ispred njega po primanjima su samo Alexandre Lacazette i Nemanja Matić, koji zarađuju po 500 tisuća eura mjesečno. Nakon njih slijede Lovren i Tolisso s 400 tisuća eura mjesečno. Lovren se tako nalazi među 30 najplaćenijih nogometaša u jednoj od najjačih svjetskih liga.

Lovren je prvi put stigao u Lyon 2010. godine iz Dinama uz odštetu od 9 milijuna eura, ostavši tri i pol godine prije nego što ga je kupio Southampton za 10 milijuna eura.