'ROĐENI' IMAJU TRENERA

Nakon poraza od Hajduka više nije vodio nikoga, a sada stiže kao zamjena za Hrvata

27.06.2024 u 18:52

Bionic
Reading

Austrijski nogometni stručnjak hrvatskih korijena Damir Čanadi postao je novi trener mostarskog Veleža, kluba iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Kako su izvijestili iz Veleža, Čanadi dolazi u Mostar nakon što se klub nedavno razišao s hrvatskim stručnjakom Deanom Klafurićem s kojim su zauzeli treće mjesto i izborili plasman u kvalifikacije za Uefinu Konferencijsku ligu.

Posljednji klub kojega je vodio Čanadi bio je Šibenik, a od ljeta 2023. nije imao angažman.

Samo za podsjetnik, te je sezone Šibenik ispao u drugi rang hrvatskog nogometa, ali i igrao finale Kupa, na Rujevici protiv Hajduka. A ta se utakmica pamti i po Livajinom pogrdnom pjevanju na račun navijača i kluba iz Krešimirova grada. S tom, ali i još jednim okršajem protiv Hajduka, ovog puta u prvenstvu, Čanadi je zadnji put vodio neku momčad.

Iz Veleža njegov dolazak smatraju važnim za realizaciju europskih ambicija ovoga kluba.

'Iako nam prvi službeni susret dolazi za nešto više od deset dana, kada u okviru prvog pretkola Konferencijske lige dočekujemo andorski Inter Club d’Escaldas, sigurni smo da će bogato trenersko iskustvo novog šefa 'Rođenih' itekako biti od pomoći našim momcima kako bi ovaj susret dočekali u potpunosti spremni, te da ćemo kroz odlično ozračje i zajedništvo svih 'Rođenih' ispisati nove stranice europske povijesti', naveli su iz Veleža.

Damir Čanadi je u trenerskoj karijeri vodio njemački FC Nuernberg, Lokomotivu iz Moskve, austrijski Rapid iz Beča i grčki Atromitos.

sve osim nogometa

Učitavanje...