ŽESTOKO O IZBORNIKU

Nenad Kljaić: Za debakl Hrvatske kriv je ribar, najgori izbornik u povijesti

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 10.08.2024 12:38
  • Objavljeno 10.08.2024 u 12:36
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija podbacila je na Olimpijskim igrama. Predvođena novim izbornikom Dagurom Sigurdssonom završila je natjecanja već u grupnoj fazi.

Mnogi smatraju da bi Sigurdsson nakon takvog debakla trebao podnijeti ostavku ili dobiti otkaz, a jedan od njih je i Nenad Kljaić, proslavljeni bivši zlatni olimpijac. Kljaić je i prije Igara nagovijestio ovakav scenarij.

'Ovo je debakl. Sigurdsson je po meni daleko najgori izbornik od postojanja Hrvatske. Slobodno to napišite. Imao je dovoljno vremena da posloži momčad po svojoj viziji. A da je znao, da ima znanje, da je pravi trener, Hrvatska bi se danas borila za medalje', rekao je Kljaić za Index.

'U polufinale su ušle tri reprezentacije, pritom mislim na Njemačku, Sloveniju i Španjolsku, koje ni po čemu nemaju bolji igrački kadar od Hrvatske. Samo je razlika u tome što te ekipe nisu imale ribara za izbornika, nego su trenirale dva puta dnevno, imale su znatno manje slobodnih dana nakon kraja sezone i sigurno nisu svako popodne igrale pikado i bilijar, već su trenirale rukomet. Ovako, Hrvatska je na ovom turniru izgledala katastrofalno. Pritom igrači nisu ništa krivi. Premali broj treninga, nepoznavanje naših igrača, njihovih navika i načina igre. Totalna nula po pitanju svega. Posebno obrana, koja je bila katastrofa.'

Kljaić otkriva da Sigurdsson nije spavao s momčadi u olimpijskom selu te da će ostati izbornik.

'Tu sam informaciju dobio i ako je to zaista točno, ne znam što bih rekao. Meni je to nepojmljivo. To je skandal nad skandalima. Da nisi s momčadi, da živiš u hotelu, a da su ti igrači u olimpijskom selu. Strašno. Kad se sjetim što se bivšim izbornicima i trenerima Zagreba zamjeralo i zbog čega ih se smjenjivalo, a ovome se dopušta da živi u hotelu usred Igara, nemam riječi. Dagur ostaje... Kao, treba mu više vremena. Pa zašto nisu Perkovcu dali vremena, nego su ga potjerali nakon jednog turnira, kojeg je odigrao profesorski za ovoga. A s Dagurom su oduševljeni nakon ove sramote...'

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal