lino u elementu

Červar prozvao Sigurdssona: Gospodin najskuplji trener ne zna postaviti obranu!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 06.08.2024 15:28
  • Objavljeno 06.08.2024 u 13:21
Bionic
Reading

Lino Červar je iznio oštre kritike na račun Hrvatskog rukometnog saveza i izbornika Dagura Sigurdssona nakon povijesnog ispadanja na Olimpijskim igrama.

Hrvatska rukometna reprezentacija se porazom od Španjolske oprostila od Olimpijskih igara u Parizu i samim time, prvi put u povijesti nismo uspjeli proći grupnu fazu na ovom natjecanju.

Najuspješniji hrvatski rukometni izbornik, Lino Červar, dao je svoje mišljenje o ranom ispadanju Hrvatske u Parizu, ističući da je kvaliteta igrača znatno bolja od prikazanih izvedbi.

'Naravno da sam razočaran, kao i svi. Slušajući obećanja što će biti na Olimpijskim igrama, očekivali smo medalju. Bila su velika očekivanja i ja tvrdim da Hrvatska u rukometu ima reprezentaciju da idemo prema svjetskom vrhu.'

Smatra da imamo mlade nebrušene dijamante u reprezentaciji.

' 'Mi imamo potencijal mladih igrača koji su u nekim trenucima blistali. Klarica, Srna, vidjeli smo i vidimo da tu ima materijala, dijamanata za brušenje,' dodao je Červar.

Červar je rezervirao žestoke kritike za pripremu i sustav igre hrvatske reprezentacije što u konačnici pada na leđa izbornika Dagura Sigurdssona:

'Hrvatska je bila totalno nepripremljena i ono što je najgore, nemamo pobjednički sustav. Nemamo igru koja ima glavu i rep. Kažu da oni treneri koji ne znaju postaviti obranu nisu i ne mogu biti vrhunski treneri. Mogu biti solidni, ali ne i vrhunski,' rekao je Červar za Net.hr.

'Dagur Sigurdsson je dobar trener, ali nije vrhunski. Vidim da su već dobro upregnuli da ne bude nikakvih problema, da se Sigurdssonu produži povjerenje. Vidim da se u tom segmentu jako trudi gospodin Krešimir Renzo Prosoli.'

'Vidim da rade umjetničke ankete, namještene naravno, u kojima je rezultat na kraju ipak u korist Sigurdssonovog ostanka, gospodina najskupljeg trenera u Hrvatskoj ikad koji ne zna postaviti obranu.'

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal