košarkaški dan na oi

Svjetski prvaci su prvi polufinalisti; Giannis i društvo im nisu mogli ništa!

  • Janko Badrić
  • Zadnja izmjena 06.08.2024 13:05
  • Objavljeno 06.08.2024 u 13:04
Bionic
Reading

Grčka je imala 12 poena prednosti, ali Njemačka se vratila ​​i stigla do svog trećeg uzastopnog polufinala velikog natjecanja. To je također prvi put da su stigli do final foura na Olimpijskim igrama

Njemačka je ostvarila pobjedu nad Grčkom 76-63, plasiravši se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu. Bio je to klasičan njemački timski rad svih devet igrača Gordona Herberta koji su igrali u utorak.

Utakmica je bila neizvjesna sve do zadnjeg izjednačenja u igri pri rezultatu 50-50 s nešto manje od tri minute igre. Preokret se dogodio kada je Dennis Schroder stavio svoje tijelo na kocku, izvukavši prekršaj u napadu od Giannisa Antetokounmpa, što je bio njegov treći prekršaj na utakmici.

Izbornik Vassilis Spanoulis pokušavao je izjednačiti svoju minutažu do kraja treće četvrtine, ali protiv svjetskih prvaka dvije minute su im dovoljne da naprave seriju 9-2 i pretvore je u utakmicu 59-52 s 10 do kraja.

Grčka je dala sve od sebe u zadnjih 10 minuta, ali nikada nije stigla bliže od -5, što znači da je ostatak puta za svjetske prvaka prošao glatko.

Dok je Grčka napadala Dennisa Schrodera sa svih strana, bilo je vrijeme da Franz Wagner preuzme igru. Uopće nije bio sramežljiv zbog toga, krenuo je na jednog od najjačih europskih braniča u Kostasu Papanikolaouu i završio s najviše poena u ekipi, 18. Schroder je završio s 13 poena i 8 asistencija, a Isaac Bonga s 9 poena i 6 skokova.

Za Grčku je uvjerljivo najbolji bio Giannis s 22 poena, dva skoka i tri asistencije.

Njemačka sada u polufinalu čeka pobjednika između Francuske i Kanade.

Cup tree provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal