teške prozivke

Ruskinja nemilosrdno prozvala kontroverznu Alžirku: Spremna sam te ponovno nokautirati

  • J.B.
  • Zadnja izmjena 06.08.2024 11:58
  • Objavljeno 06.08.2024 u 11:58
Bionic
Reading

Alžirska boksačica Imane Khelif (25) osigurala je medalju na Olimpijskim igrama u Parizu plasmanom u polufinale turnira u kategoriji do 66 kilograma.

Veliki uspjeh alžirskog sporta vjerojatno ne bi privukao toliku pažnju da Imane Khelif prije Igara nije bila opisivana kao muškarac kojem je dopušteno natjecati se u konkurenciji žena, uz tvrdnje da bi svojim udarcima mogla ozbiljno ozlijediti protivnice.

Cijelu situaciju pratila je i ruska boksačica Azalia Amineva (22), koja je izazvala Khelif na novu borbu. Naime, već su se borile:

'Bok, Imane. Zar ne vidiš da si podigla puno prašine? Pamtiš li našu borbu na prvenstvu u Indiji prošle godine, kada sam te nokautirala? Spremna sam za revanš i da te ponovno nokautiram i da vratim za sve cure koje si pobijedila,' rekla je Ruskinja u videu.

Poruka Amineve brzo se proširila internetom. Amineva, jedna od vrhunskih boksačica u Rusiji, započela je svoju karijeru prije šest godina i do sada je neporažena u 21 meč. Zbog zabrane ruskim sportašima uslijed invazije na Ukrajinu, nije imala priliku nastupiti na Olimpijskim igrama.

Podsjetimo, kako je Khelif bila dočekana na Igrama najbolje se vidjelo već u njezinoj prvoj borbi. Ušla je u ring uz glasne zvižduke publike, a pobijedila je nakon što je Talijanka Angela Carini odustala poslije manje od minute, priznavši kasnije da nije mogla izdržati bol.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal