NIJE JEDINI

Nevjerojatno, Barcelona i dalje plaća Messija; evo i zašto

12.10.2024 u 14:13

Bionic
Reading

Argentinac Lionel Messi, igrač Intera Miami u američkoj MLS ligi ponovno je u središtu pozornosti.

Kao što je poznato ponajbolji igrač svih vremena došao je u Miami 2023. godine nakon što je završio svoj ugovor s Paris Saint-Germainom. U svojoj prvoj sezoni s Inter Miamijem osvojio je Leagues Cup.

Messi je i kapetan argentinske reprezentacije, s kojom je postigao povijesni uspjeh osvojivši Svjetsko prvenstvo 2022. godine u Katru, a osvojio je i Copa Americu godinu dana ranije.

No, Messi je većinu svoje karijere proveo u Barceloni u kojoj je stekao status legende. U Barceloninom dresu odigrao je 778 utakmica te postigao 672 gola i upisao 303 asistencije. Osvojio je 10 naslova prvaka Španjolske, sedam Kupova kralja i 4 Lige prvaka.

Unatoč tome što više ne igra za klub i dalje prima novac od Barcelone zbog odgođenih isplata plaća, kao i njegovi bivši suigrači Sergio Busquets i Jordi Alba.

Naime, tijekom pandemije koronavirusa, ova trojica su pristala na smanjenje i odgodu plaća kako bi pomogli klubu u teškim financijskim trenucima, a Barcelona i dalje vraća te dugove. Ove isplate trajat će do kraja ove sezone.