NBA VIJESTI

New Orleans otpustio trenera: Potrebna nam je promjena!

13.05.2015 u 13:47

Bionic
Reading

Monty Williams više nije trener košarkaša New Orleansa, objavili su čelnici kluba u utorak.

Iako je prvi put nakon četiri godine odveo Pelicanse u doigravanje i za svoj prošlosezonski rad dobivao samo javne pohvale od vodstva kluba, 43-godišnji trener Monty Williams dobio je otkaz.

'Monty je obavio odličan posao. Napravio je sjajne stvari za nas, no gledajući u budućnost zaključili smo da nam je potrebna promjena kako bismo dosegnuli višu razinu', izjavio je izvršni dopredsjednik Pelicansa Mickey Loomis iznoseći razlog za Williamsovu smjenu.

New Orleans je u prvom krugu doigravanja ispao u četiri utakmice od Golden Statea, najbolje momčadi NBA lige u ovoj sezoni, a odluka vodstva kluba još je čudnija ako se zna da je Williams u sjajnim odnosima s prvom zvijezdom kluba, 22-godišnjim centrom Anthonyjem Davisom, koji već sljedeće godine ima opciju napustiti Pelicanse. Davis u srpnju može potpisati produljenje sadašnjeg ugovora, ali može čekati i do sljedećeg ljeta kad će biti slobodan pregovarati s drugim momčadima. Pelicansi su na sličan način prije četiri godine izgubili Chrisa Paula koji je 2011. posljednji put odveo momčad u doigravanje, a nakon smjene trenera Byrona Scotta obznanio čelnicima kluba da neće ostati u New Orleansu te je bio zamijenjen i poslan u LA Clipperse.

Williams je u New Orleans stigao 2010. godine i sudjelovao u obnovi momčadi nakon Paulovog odlaska. To mu je bio prvi posao glavnog trenera u karijeri, a u pet sezona na klupi Pelicansa ostvario je 173 pobjede i 221 poraz. Williams je još imao jednu garantiranu sezonu u svom ugovoru, a Pelicansi su ga mogli zadržati i u sezoni 2016/17. No, umjesto poruke da ima njihovu punu podršku, Williams je od glavnog menadžera Della Dempsa dobio poruku da može spakirati svoje stvari.