nisu oduševljeni

Nijemci gledali Dinamo pa zaključili: S ovakvom igrom nemaju što tražiti protiv Bayerna

02.09.2024 u 09:39

Bionic
Reading

Dinamo je u derbiju 5. kola SuperSport HNL-a odigrao 1:1 s Rijekom na Rujevici. Nakon reprezentativne stanke 'modre' prvo čeka derbi s Hajdukom, a onda i 1. kolo Lige prvaka u kojem gostuju kod Bayerna u Münchenu

Novinari njemačkog sportskog dnevnog lista Kicker pratili su derbi Dinama i Rijeke na Rujevici. Došli su vidjeti Dinamo koji na otvaranju Lige prvaka 17. rujna stiže u München kod Bayerna, a jedan od protivnika će mu biti i dortmundska Borussija.

'Ne baš uzbudljivo u Rijeci: Bayernov protivnik je izgubio prve bodove u sezoni', naslov je izvještaja s Rujevice uz nekoliko zanimljivih opažanja njemačkih izvjestitelja.

Dva tjedna prije Lige prvaka i gostovanja kod Bayerna, Dinamo je odigrao 1:1 s Rijekom. Domaćin Rijeka je u četvrtak kod Olimpije iz Ljubljane izgubila 5:0 i sramotno ispala iz Europe, dok Dinamo svoj put u Ligi prvaka počinje 17. rujna u Münchenu. S Dinamom igra i Borussija Dortmund', piše Kicker u svojem izvještaju pa nastavlja:

'Pred 5624 gledatelja na Rujevici - od čega 412 navijača zagrebačkog kluba - Dinamo je teškom mukom odigrao 1:1 i tako ostao bez pete pobjede u petoj utakmici, ali je ipak ostao vodeći', navodi Kicker te ističe:

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

'Dinamo je nakon gola za vodstvo izgubio kontrolu nad igrom i te je Rijeci ponudio dvije velike prilike. I nakon poluvremena Dinamo je nastavio promjenjivu igru ​​s previše izgubljenih lopti. Izjednačenje je bilo neizbježno. Nakon izjednačenja Dinamo se do kraja susreta mučio da obrani bod.'

Zaključak njemačkih izvjestitelja?

'Rijeka je htjela više. S druge strane, Dinamo nije baš puno pokazao. S ovakvom igrom teško da Dinamo može bilo što napraviti u Münchenu protiv Bayerna', zaključili su iz Kickera.

  • +47
Rijeka - Dinamo, SuperSport HNL, 1.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL