KANAĐANIN

Niko Sigur otvoreno o razlozima odbijanja Hrvatske: 'Putujem 20 sati, ali...'

06.09.2024 u 17:10

Bionic
Reading

Niko Sigur u subotu bi mogao debitirati za seniorsku kanadsku reprezentaciju u prijateljskoj utakmici protiv Sjedinjenih Američkih Država

Niko Sigur u subotu bi mogao debitirati za kanadsku reprezentaciju. Uvršten je u momčad koja će Kansas Cityju odigrati prijateljsku utakmicu protiv Sjedinjenih Američkih Država.

'Naravno da je bila teška odluka'

Hajdukov igrač nedavno je odlučio prihvatiti poziv Jesseja Marscha, unatoč tome što je imao pravo nastupa i za Hrvatsku. Sigur je u intervjuima za The Athletic i TSN dao razloge odbijanja Hrvatske, tj. odabira države u kojoj je rođen:

'Naravno da je to bila teška odluka. Igram u Hrvatskoj, igrao sam i za U-21 reprezentaciju, nije bilo lako. Ali osjećao sam da je to odluka koju želim napraviti, koju moram napraviti i da je sada vrijeme za takav potez. Sretan sam što me izbornik dobro primio, uzbuđen sam zbog cijelog projekta i veselim se budućnosti', rekao je.

'Moram putovati 20 sati'

Dodao je kako ga čekaju duga putovanja, ali mu to neće smetati, kao niti ostatku reprezentacije:

'Moram putovati 20 sati, ali to nije problem samo za mene. Vidim da svi dečki to prolaze, dolaze iz svih dijelova Europe ili svijeta i nitko se ne žali. Svi žele biti ovdje i nositi ovaj dres', dodao je.