želimo mu puno sreće

Kanađani otkrivaju zašto Sigur neće više čekati Dalićev poziv!

21.08.2024 u 20:59

Bionic
Reading

Sigur je debitirao za hrvatsku U-21 reprezentaciju u lipnju prošle godine i od tada je upisao devet nastupa. Nije se upisao u strijelce niti je zabilježio asistenciju.

Niko Kristian Sigur će u nastavku karijere biti na raspolaganju kanadskoj reprezentaciji. Hajdukov nogometaš, koji je predstavljao Hrvatsku na Europskom U-21 prvenstvu, odlučio je da će ubuduće prihvaćati pozive kanadskog nogometnog saveza. Rođen prije 20 godina u Burnabyju, Sigur je veći dio svog mladog života proveo u rodnoj zemlji, što je značajno utjecalo na njegovu odluku hoće li čekati poziv izbornika hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića ili se staviti na raspolaganje Kanadi.

'Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i domovina moje obitelji, no s odmakom sam osjetio da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu,' naveo je u objašnjenju svoje odluke, pa dodao:

'Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske, kojoj želim puno sreće i uspjeha.'

Kanadski mediji također su obradili ovu temu, navodeći da znaju točan razlog zbog kojeg se Sigur predomislio i odlučio igrati za njihovu reprezentaciju.

'Novi izbornik Jesse Marsch, od preuzimanja funkcije, neprestano ističe potrebu za privlačenjem kvalitetnih igrača s dvojnim državljanstvom kako bi reprezentacija bila što konkurentnija do 2026. godine, kada se Svjetsko prvenstvo održava na sjevernoameričkom kontinentu. Sada je dobio prvog igrača u Niki Siguru,' pišu kanadski novinari i dodaju:

'Kanada ga je pratila neko vrijeme, a izravno mu se obratila u svibnju 2023. preko tadašnjeg izbornika Johna Herdmana. Sigur se tada obećao Hrvatskoj. Međutim, nedavno je izostavljen iz njihove momčadi za nadolazeće utakmice Lige nacija u rujnu, a s obzirom na to da dosad nije igrao za njihovu A momčad, nije obavezan predstavljati ih do kraja svoje karijere. Iskoristio je tu priliku i odabrao Kanadu.'