PROMIJENIO REPREZENTACIJU

Prije tjedan dana odlučio da neće igrati za Hrvatsku; sad dobio poziv druge reprezentacije

27.08.2024 u 20:08

Bionic
Reading

Hajdukov nogometaš Niko Sigur prije tjedan dana odlučio je da neće više čekati poziv hrvatskog izbornika Zlatka Dalića te da će u budućnosti nositi dres Kanade.

Sada je dobio poziv izbornika Jesseja Marscha za iduće okupljanje kanadske reprezentacije. Kanada će u rujnu odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Sjedinjenih Američkih Država i Meksika.

Na temelju dvojnog državljanstva, Sigur je imao mogućnost igrati za Hrvatsku ili Kanadu te je prošle godine odabrao predstavljati Hrvatsku, za koju je nastupao u dresu mlade reprezentacije s kojom je bio na Europskom prvenstvu u Rumunjskoj. Sada je promijenio odluku.

'Bila mi je čast predstavljati Hrvatsku, koja je nogometna velesila i koja je domovina moje obitelji, no s odmakom vremena osjetio sam da želim predstavljati zemlju u kojoj sam odrastao i započeo nogometnu karijeru, Kanadu. Cijenim otvorenu komunikaciju i razumijevanje ove odluke od strane HNS-a te zahvaljujem trenerima i suigračima u reprezentaciji na ugodnom vremenu koje sam proveo kao mladi hrvatski reprezentativac. Bit ću uvijek veliki navijač Hrvatske kojoj želim puno sreće i uspjeha', objasnio je.