BARINA 'ISTINA'

Nova Hajdukova Uprava 'minirala' dogovor bivše? Rokas Pukštas kolateralna žrtva

12.09.2024 u 20:12

Bionic
Reading

Još sredinom kolovoza Hajdukov predsjednik Ivan Bilić govorio je kako je klub u složenoj financijskoj situaciji, odnosno da si ne može dopustiti kupovinu novih igrača dok ne 'unovče' nekog iz svoje svlačionice. Jedan od onih od kojih se očekivalo najviše eura bio je Amerikanac litavskih korijena Rokas Pukštas

Javna je tajna bila kako je taj transfer trebao dogovoriti Andy Bara, menadžer s brojnim kontaktima u nogometnom svijetu.

Spominjale su se cifre i do deset milijuna eura, a od klubova najčešće je u opticaju bilo ime Parme. Međutim, od toga nije bilo ništa. Zašto?

Bara je svoju stranu objasnio gostujući na Podcast Inkubatoru.

'To je trebalo biti potpisano. Ja sam krenuo raditi na tom poslu, ali kada je došla nova Uprava, rekli su bit će sutra, bit će prekosutra... To se nikada nije dogodilo. Nisam dobio taj papir. Imao sam dogovor s bivšom Upravom (op.a. Lukšom Jakobušićem i Mindaugasom Nikoličiusom) da mi prepuste da obavim taj transfer, no ovo ljeto nisam na tome radio. Prekinuo sam jer sam se bojao da ću ispasti smiješan pred klubovima koje poznajem, budući da nemam punomoć od kluba da bih nudio Pukštasa', izjavio je Bara.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

'Počeo sam raditi na tome, Parmu sam kontaktirao davno, ali sam se isključio iz tog posla. Čak i da se transfer s Parmom realizirao, ja ne bih sudjelovao u tome. Nisu mi dali papir i punomoć, unatoč ranijem dogovoru. Kada je došla nova Uprava, stalno su odgađali. Čuo sam se s Nikolom Kalinićem više puta, a on mi je u jednom trenutku rekao: 'Reci dva kluba, pa ću ti ja dati za ta dva kluba.' Odgovorio sam: 'Prijatelju, hvala ti. Želim vam svu sreću, prodajte ga sami.' Nakon toga, mene taj igrač više nije interesirao', zaključio je Bara.

Cijeli podcast bit će dostupan u petak, 13. rujna, od 22 sata na YouTube kanalu Podcast Inkubatora.