SUDJELOVAO U STVARANJU VELIKANA

Hajduk na Kalinićevo mjesto dovodi senzacionalno pojačanje?

12.09.2024 u 18:29

Bionic
Reading

Hajdukov predsjednik Ivan Bilić početkom tjedna razriješio je Nikolu Kalinića dužnosti sportskog direktora. Ali i odmah najavio kako je novi čovjek na 'vidiku' te da će njegovo ime biti obznanjeno sljedećeg tjedna

Međutim, kako to u Splitu biva, a 'ulica' sve brzo dozna, tako se sve glasnije šuška kako na Kalinićevo mjesto dolazi 38-godišnji Marco Neppe.

Kako pišu Sportske novosti, kompletna karijera nakon igranja nogometa u Neppea je vezana za Bayern. U igračkom dijelu nema velikih postignuća kroz Wuppertaler, Wehen, Osnabrück i Alemanniu Achen gdje se oprostio od aktivnog igranja prije deset godina.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Nakon završetka karijere tri godine je bio skaut Bayerna, zatim glavni skaut sljedeće četiri i pol godine, da bi u prosincu 2021. postao tehnički direktor Bavaraca. Kraj gotovo 10-godišnje suradnje stigao je prošlog proljeća.

Neppe je zaslužan za otkriće izvanserijskih talenata kao što su Alphonso Davies i Jamal Musiala, koji su u Bayernu sazreli u svjetske klase. Osim toga, ovaj 38-godišnjak je bio važan faktor u planiranju momčadi zahvaljujući tome što je stvorio sjajnu skautsku mrežu, ali i realizirao brojne transfere.