LJETO-ZIMA

Nova sezona HNL-a starta kasnije, ali će se zato igrati u božićnom ozračju

27.05.2024 u 17:00

Bionic
Reading

Promjene u kalendaru SuperSport HNL-a

Sezona SuperSport HNL-a je završila. Dinamo je prvak, Rudeš ispada u Supersport Prvu NL, Rijeka, Hajduk i Dinamo su izborili Europu, a o novom članu lige odlučit će u prvoligaški derbi zadnjeg kola u kojem se sastaju NK Zrinski Osječko 1664 i HNK Šibenik. Šibenčanima treba pobjeda, domaćinima je dovoljan bod.

Izvor: Društvene mreže / Autor: tportal.hr

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Pred nama je Europsko prvenstvo, a SuperSport HNL vraća se na scenu 2. kolovoza. Bit će to neobično duga pauza za naše klubove, a razlog je želja HNS-a je da se izbjegnu najveće ljetne vrućine te da se klubovima koji sudjeluju u kvalifikacijama za UEFA-ina natjecanja osigura više mira ne bi li se fokusirali na europske utakmice.

Ovaj potez doprinosi i podizanju razine regularnosti, odnosno istih uvjeta za svih, jer će se izbjeći odgode utakmica koje su u neto završenoj sezoni bile kamenčić u kopački koji je s vremena na vrijeme znao zasmetati pojedinim klubovima.

  • +4
Dinamo, parada Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Kako je Dinamo osvojio i Supersport Hrvatski nogometni kup u novoj sezoni neće biti superkup utakmice. Poduži ljetni odmor znači i približavanje navikama koje imaju brojne lige u Europi, a to je igranje utakmice u božićnom ugođaju. Naime, 18. kolo je na rasporedu u nedjelju 22. prosinca čime će završiti prvi dio sezone.

Tijekom jeseni na rasporedu su tri reprezentativne stanke, prva od njih početkom rujna.

sve osim nogometa

Učitavanje...