francuska liga

Novi problemi za Zlatka Dalića; Duje Ćaleta Car ozlijedio se na samom kraju utakmice

30.08.2024 u 23:33

Bionic
Reading

Nogometaši Lyon pred svojim su navijačima preokretom došli do prve pobjede u novoj sezoni, svladavši u 3. kolu francuskog prvenstva Strasbourg 4-3

Gosti su u 58. minuti došli do prednosti 3-1, ali su za samo 14 minuta domaći igrači uspjeli postići tri gola i ostvariti pobjedu nakon dva uvodna poraza.

Sebastian Nanasi je u 3. minuti donio vodstvo Strasbourgu koje je trajalo do druge minute dodatka u prvom dijelu, kad je izjednačio Corentin Tolisso. Andrey Santos (48) i Emanuel Emegha (58) donijeli su dva gola prednosti gostima. No, uvođenjem Fofane i Orbana u 59. minuti domaći trener Pierre Sage povukao je pravi potez.

U 61. minuti zaostatak Lyon smanjio je Ainsley Maitland-Niles, da bi uslijedila dva pogotka Gifta Orbana, prvi u 63. minuti na asistenciju Lacazettea, a drugi u 72. minuti na ubačaj Fofane.

Hrvatski reprezentativac Duje Ćaleta-Car bio je u početnoj postavi Lyona, ali je izašao iz igre u 91. minuti zbog ozljede.

Još se ne zna koliko je ozljeda ozbiljna, ali je sigurno novi razlog za glavobolje izbornika Zlatka Dalića uoči okupljanja 'vatrenih' za prve utakmice Lige nacija.

Standings provided by Sofascore