Monte Carlo

Novi udarac za prestižni turnir; Nakon Nadala naglo otkazale još dvije zvijezde!

04.04.2023 u 14:01

Bionic
Reading

Nakon 11-erostrukog pobjednika Rafaela Nadala svoj nastup na ovogodišnjem izdanju ATP turnira iz serije "masters 1000" u Monte Carlu otkazali su i drugi te sedmi tenisač svijeta, Španjolac Carlos Alcaraz i Kanađanin Felix Auger-Aliassime.

"Još uvijek nisam spreman natjecati se na najvišoj razini i zato neću igrati na jednom od najznačajnijih turnira u mojoj karijeri Monte Carlu", objavio je Nadal putem twittera.

>> Tužna objava Rafaela Nadala, Španjolac je potpisao 'kapitulaciju'

Nadal je u karijeri 11 puta osvajao naslov pobjednika u Monte Carlu, prvi put 2005. godine što mu je bio prvi "masters 1000" naslov u karijeri, a posljednji put 2018. godine. Zbog ozljede lijeve noge Nadal nije igrao od sredine siječnja kada je izgubio u 2. kolu Australian Opena te je pao na 14. mjesto ATP ljestvice.

"Sretan sam što sam se vratio kući nakon dva mjeseca natjecanja, ali sam i tužan jer sam polufinalni meč u Miamiju završio s bolovima. Nakon posjeta liječniku odlučeno je kako neću moći nastupiti u Monte Carlu gdje sam trebao započeti sezonu na zemlji. Imam posttraumatski artritis u lijevoj ruci i prombleme s mišićima leđa", objavio je Alcaraz koji je prošloga mjeseca osvojio naslov na "masters 1000" turniru u Indian Wellsu, a potom stigao i do polufinala u Miamiju.

Auger-Aliassime je otkazao Monte Carlo zbog bolova u lijevom koljenu.

"Odlučio sam kako je najpametnija odluka uzeti pauzu na neko vrijeme kako bi bio potpuno spreman za nastup u Madridu", poručio je Auger-Aliassime.

Velik je to udarac za ovaj prestižni turnir, ali ovaj put viša sila napravila je svoje.