UPOZORAVAO JE

O Rodrijevoj ozljedi se oglasio i Manchester City, zna se vrsta ozljede, ali...

25.09.2024 u 13:32

Bionic
Reading

Veznjak engleskog nogometnog prvaka Manchester Cityja i španjolski reprezentativac Rodri (28) mogao bi propustiti ostatak ove sezone zbog teške ozljede koljena koju je zadobio tijekom nedjeljnog dvoboja Premier lige protiv Arsenala.

Prve prognoze su bile pesimistične, govorile su o dugoj pauzi koja će potrajati najmanje do kraja sezone. Mediji su također objavili vijest da su u pitanju prednji križni ligamenti. Nakon svega oglasio se i klub:

"Manchester City potvrđuje da je Rodri doživio ozljedu ligamenata desne noge na utakmici proteklog vikenda protiv Arsenala. Veznjak je otputovao u Španjolsku kako bi zatražio mišljenje specijalista nakon prvih testiranja u Manchesteru. Procjena traje i još se uvijek ne zna težina ozljede i prognoza kad bi se Rodri mogao vratiti. Svi u klubu žele mu brz oporavak, a na našoj stranici moći ćete pratiti sve vijesti vezane uz njegov status', navodi se u priopćenju kluba.

Zanimljivo je kako je upravo Rodri uoči starta Lige prvaka najavio štrajk igrača zbog velikog broja utakmica koji iscrpljuje nogometaše te ugrožava njihovo zdravlje.

'Opće je mišljenje među igračima kako, ako se ovakva situacija nastavi, nećemo imati druge mogućnosti. Uistinu smatram kako je broj utakmica nešto što nas brine. Optimalan broj utakmica na kojima bismo mogli igrati na vrhunskoj razini je između 40 i 50, nakon toga padate jer je fizički nemoguće zadržati tu razinu. Ove sezone mi ćemo odigrati između 70 i 80 utakmica, ovisno koliko daleko ćemo otići u kojem natjecanju. To je previše. Moramo se pobrinuti za sebe jer smo mi glavni likovi u ovom poslu. Nije sve u novcu i marketingu, ima nešto i u kvaliteti predstave. Kada se mogu odmoriti i kad nisam umoran, tada i igram bolje. I ako ljudi žele vidjeti bolji nogomet, onda mi moramo imati vremena za odmor', izjavio je tjedan dana prije teške ozljede 28-godišnji Rodri.

Standings provided by Sofascore