nije mu lako

Ozljeda Rodrija je ozbiljnija nego što se činilo; propušta ostatak sezone...

23.09.2024 u 18:27

Bionic
Reading

Veznjak Manchester Cityja, Rodri, suočava se s ozbiljnom ozljedom koja će ga gotovo sigurno udaljiti s terena do kraja sezone.

Prema izvorima ESPN-a , testovi obavljeni u ponedjeljak ujutro potvrdili su sumnje na puknuće prednjeg križnog ligamenta (ACL) desnog koljena, koje je zadobio tijekom nedjeljnog remija protiv Arsenala. Iako će španjolski reprezentativac biti podvrgnut dodatnim pregledima, sve upućuje na potrebu za operacijom, koja će najvjerojatnije biti obavljena u Barceloni.

Rodri je u nedjelju napustio igru već u 21. minuti, nakon što je pao držeći se za koljeno, u svom prvom startu u Premier ligi ove sezone. Unatoč njegovom izostanku, Manchester City je uspio izjednačiti u posljednjim trenucima utakmice, golom Johna Stonesa, te osigurati remi 2-2, što ih drži na vrhu ljestvice s 13 bodova iz pet utakmica.

Za Rodrija, koji je bio ključni igrač Španjolske na Euru 2024., gdje je izabran za igrača turnira, ova ozljeda predstavlja veliki udarac u sezoni u kojoj je bio jedan od favorita za osvajanje Ballon d'Or-a. Njegova odsutnost bit će ogroman gubitak za City, koji se bori za svoj peti uzastopni naslov u Premier ligi.

  • +4
Manchester City : Brentford, 14.09.2024. Izvor: Profimedia / Autor: Mark Cosgrove/News Images / imago sportfotodienst / Profimedia

Prošlog tjedna, Rodri je istaknuo zabrinutost igrača zbog preopterećenja te naglasio da su 'blizu' štrajka, što dodatno naglašava problem sve većeg broja utakmica koje profesionalci moraju odigrati u kratkom vremenu.