ovo nismo očekivali

Vlasnici Rome kupili kultni klub Premier lige; cijena je astronomska...

23.09.2024 u 17:27

Bionic
Reading

Nakon godina borbe za opstanak i neuspjeha na terenu, klub je sada u rukama američke Friedkin grupe.

Engleski prvoligaš Everton sada ima nove vlasnike. Većinski udio od 94.1 posto kupila je Friedkin grupa od dosadašnjeg vlasnika, iranskog biznismena Farhada Moshirija. Riječ je o američkoj kompaniji sa sjedištem u Teksasu koja ulaže u sport, zabavu i automobilsku industriju.

Friedkin grupa također posjeduje talijanski klub Romu, koji se natječe u Serie A. Na čelu firme je američki tajkun Dan Friedkin, a britanski mediji nagađaju da je vrijednost ove akvizicije između 400 i 500 milijuna funti.

'Izuzetno smo zadovoljni što smo postigli dogovor da postanemo vlasnici ovog legendarnog kluba. Sada smo fokusirani na dobivanje potrebnih dozvola kako bismo dovršili transakciju. Radujemo se vraćanju stabilnosti klubu i dijeljenju naše vizije budućnosti, koja uključuje i novi stadion za Everton', poručili su iz Friedkin grupe.

Unatoč velikim ulaganjima, Everton se posljednjih sezona muči na terenu. Prošle su godine jedva zadržali prvoligaški status, a ni ove sezone stvari ne izgledaju bolje. Nakon pet kola skupili su tek jedan bod uz četiri poraza i trenutačno su na predzadnjem mjestu u Premier ligi.