sramotan potez

Očajnički pokušaj Engleza da izbjegnu poraz od Hrvatske: Ovo zaista nije bilo sportski!

12.07.2018 u 10:00

Bionic
Reading

Engleska nogometna reprezentacija nakon primljenog pogotka u 109. minuti pokušala je uzvratiti dok je Hrvatska slavila, što je izazvalo negativne reakcije svjetske javnosti...

Hrvatska je šokirala u srijedu u Moskvi samouvjerene Engleze koji su unatoč vodstvu od 5. minute prokockali svoju prednost i dopustili veliki preokret koji ćemo zauvijek pamtiti.

  • +34
SP u nogometu, polufinale: Hrvatska - Engleska Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Nakon izjednačujućeg gola Perišića u 68. minuti Engleska se potpuno raspala i naši su mogli osigurati pobjedu već u regularnom vremenu, da bi ipak slomili protivnika u 109. minuti golom Marija Mandžukića koji je bacio u delirij cijelu naciju.

No ono što su zatim napravili Englezi bilo je prilično nesportski. Naime, pokušali su postići pogodak dok su naši slavili izvan terena, vodeći se starim pravilom da je to dopušteno ako svi protivnički igrači napuste travnjak.

Izvor: Screenshot / Autor: Youtube

Ali to pravilo je promijenjeno i sudac Cakir ih je prekinuo, jer on mora dati znak da se utakmica može nastaviti. Čak i u Engleskoj su ovakav pokušaj postizanja pogotka proglasili sramotnim...