RUDEŠOVO POJAČANJE

Od borbe ne odustaju, a sada su doveli igrača kojem je Hajduk 'mušterija'

26.01.2024 u 14:29

Bionic
Reading

Iako na začelju tablice SuperSport HNL-a, u NK-u Rudeš još nisu odustali od borbe za očuvanje statusa u društvu najboljih hrvatskih klubova te su za nastavak sezone doveli već četvrtog iskusnog igrača. Riječ je o 33-godišnjem stoperu Tomislavu Mrčeli

Rudeš ove subote od 14.50 sati gostuje kod Osijeka u Opus Areni (MAXSport 1, MAXtv), u sklopu 20. kola SuperSport HNL-a. Iako je trebao biti domaćin u Kranjčevićevoj ulici, sa slavonskim klubom zamijenio je domaćinstvo kako bi teren u 'ulici pjesnika' preživio do toplijih dana.

A dan uoči tog dvoboja, iz Rudeša su se pohvalili još jednim novim igračem. Priopćenje kluba prenosimo u cijelosti.

Nakon tri igrača čiji su 'forte' igre u suparničkom dijelu terena, a tu mislimo na Antu Čorića, Erosa Grezdu i Jana Doležala, Rudešovu momčad pojačao je i stoper Tomislav Mrčela.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Riječ je o 33-godišnjem Australcu hrvatskih korijena Tomislavu Mrčeli, koji je još kao 15-godišnjak učio u redovima RNK Split. Do 2013. godine igrao je u Jadranu (KS), Primorcu 1929, Imotskom i Mosoru, a potom je stigao u redove Hrvatskog dragovoljca. Igrajući za Crne iz Sigeta, već je surađivao i s našim napadačem Janom Doležalom.

Nakon jedne sezone preselio se na Kajzericu, u dres Lokomotive. U prvoj sezoni na Kajzerici ponovno je igrao s Doležalom, dok se u drugoj sezoni ovom dvojcu priključio još jedan aktualni rudešan – Eros Grezda.

Nakon Lokomotive, Mrčela je dvije godine igrao u dresu južnokorejskog Jeonnam Dragonsa, da bi se potom preselio u rodni Perth.

Za Glory je igrao do rujna 2020. godine, s time da je s ovim klubom igrao i u azijskoj Ligi prvaka. Potom u proljeće 2021. odlazi u Indiju, u kojoj je igrao za East Bengal. No nije se Mrčela dugo zadržao u Indiji, već se ponovno vratio u Australiju, gdje je igrao za Western Sydney Wanderers.

U srpnju 2023. postao je igrač uzbekistanskog Neftčija, ali sada je prihvatio poziv te se vratio u Hrvatsku, odnosno u naš Rudeš. Njegovo iskustvo, jer u najjačem rangu hrvatskog nogometa ima 77 utakmica (plus pet utakmica u Kupu), itekako će pomoći našoj momčadi.

Stigao je kao slobodan igrač, a ugovor je potpisan do kraja sezone.

Dobro došao, Tomislave

Zanimljivo, Mrčela je u te tri HNL sezone zabio četiri gola, a čak tri puta matirao je Hajdukove golmane. Dva je gola Bilima zabio kao igrač Dragovoljca, a jedan kao igrač Lokomotive.

Standings provided by Sofascore