odlazak legende

Od Ćire Blaževića emotivnim se objavama oprašta nogometni svijet; javili su se Dinamo, Hajduk, Edin Džeko, Dudu...

08.02.2023 u 10:52

Bionic
Reading

Miroslav Ćiro Blažević danas je u Zagrebu preminuo u 88. godini, a od legendarnog 'treneda svih trenera' na društvenim se mrežama opraštaju nogometaši, treneri, suradnici...

Nogometni se svijet oprašta od Miroslava Ćire Blaževića (88)...

'Dan prije svog 88. rođendana zauvijek nas je napustio trener svih trenera, veliki i legendarni Miroslav Ćiro Blažević. Gospodine Ćiro, hvala Vam od srca na svemu što ste kroz čitav svoj život davali i dali za Dinamo i za hrvatski nogomet. Vaš nogometni rukopis, lik i djelo nikada nećemo zaboraviti. GNK Dinamo ovim putem izražava najiskreniju sućut obitelji i prijateljima legende hrvatskog nogometa. Počivao u miru...', oproštajna je poruka iz Dinama.

  • +22
Miroslav Ćiro Blažević karijera Izvor: EPA / Autor: Achim_Scheidemann

I Hrvatski nogometni savez oprostio se od legendarnog izbornika 'vatrenih'.

'Omiljenom Ćiri neka je laka hrvatska zemlja, a najbližima izražavamo najdublju sućut u ime cijele nogometne obitelji koja je danas izgubila 'trenera svih trenera', stoji, među ostalim, u objavi HNS-a.

Hajduk se od Ćire Blaževića oprostio emotivnim tekstom u kojem se podsjeća na njegovu više nego uspješnu trenersku i izborničku karijeru.

Posebno emotivan bio je Edin Džeko, kapetan reprezentacije BiH.

'Treneru moj, počivajte u miru. Voljet ću vas zauvijek. Porodici najiskrenije saučešće', poručio je Džeko uz zajedničku fotografiju, a od Ćire se oprostio i Nogometni savez BiH.

Na društvenim se mrežama od Ćire opraštaju i ostali nogometaši s kojima je tijekom duge i prebogate karijere surađivao.

'Trener svih trenera. Počivaj u miru, legendo', objavio je Eduardo da Silva.

'Napustio nas je legendarni trener svih trenera, Miroslav Ćiro Blažević. Malo je poznato kako je kao igrač 1955. godine igrao za Lokomotivu. Hvala mu za sve nezaboravne trenutke koje nam je podario! Iskrena sućut obitelji', stoji u objavi NK Lokomotive.