BIO JE ČUDESAN

Odigrao je najbolju utakmicu u životu i nakon nje završio karijeru

  • A.H.
  • Zadnja izmjena 08.08.2024 09:14
  • Objavljeno 08.08.2024 u 09:14
Bionic
Reading

Francuska je nevjerojatnim porazom nakon produžetka od Njemačka (34:35) ispala u četvrtfinalu Olimpijskih igara. Francuzi su 15 sekundi prije kraja regularnog dijela imali dva gola prednosti, a onda su nevjerojatnom greškom Dike Mema poklonili loptu Nijemcima i produžetak.

U sjeni oproštaja 40-godišnjeg Nikole Karabatića, najboljeg rukometaša svih vremena, ostao je oproštaj tri godine mlađeg golmana Vincenta Gerarda.

Gerard je u mirovinu otišao nakon najbolje partije karijere. Nijemcima je obranio 24 udarca, uključujući i tri sedmerca, a imao je 42 posto obranjenih udaraca. Činilo se da će biti junak Francuske i 27 tisuća gledatelja na stadionu u Lilleu.

'Tužno je završiti karijeru ovakvim porazom. Malo nam je nedostajalo. Tako je to u sportu... Mislili smo da smo dobili utakmicu. Atmosfera je bila odlična, ali napravili smo neke glupe greške', rekao je Gerard koji je za Francusku branio na više od 150 utakmica. Osvojio je olimpijsko zlato u Tokiju, a bio je i svjetski i europski prvak s reprezentacijom.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal