PROMJENE U OSIJEKU

Osijek dovodi četvoricu igrača; za milijun eura stiže Mierezov nasljednik

27.08.2024 u 16:47

Bionic
Reading

Osijek do kraja prijelaznog roka dovodi najmanje četvoricu igrača, a najveća vijest je da je pronađen nasljednik Ramona Miereza, Argentinca koji je nedavno otišao u katarsku Al Jaziru za tri milijuna eura odštete.

Mierezova zamjena je Arnel Jakupović, 26-godišnji Austrijanac bosanskohercegovačkih korijena. Jakupović stiže iz Maribora za milijun eura nakon što je odbio produljiti ugovor sa slovenskim klubom. Prošle sezone je zabio 17 golova i bio je drugi strijelac slovenske lige. U karijeri je prije Maribora igrao za Sturm, Domžale i Empoli, a bio je i član juniorske momčadi Juventusa.

Bez odštete dolaze 33-godišnji portugalski krilni igrač Hernani i godinu stariji talijanski stoper Alessandro Tuia. Hernani je u karijeri skupio 52 nastupa za Porto, 39 za Rio Ave, 26 za Olympiakos, a 23 puta je nosio dres Levantea. Posljednju sezonu proveo je u saudijskom drugoligašu Al-Najmi.

Tuia je u Italiji nosio dres Beneventa, Monze, Leccea i Cremonesea, za kojeg je prošle sezone skupio samo šest nastupa.

Osijek, predzadnji klub HNL-a koji je novu sezonu otvorio s tri poraza u četiri kola, dovodi i Tiaga Dantasa, 23-godišnjeg veznjaka Benfice. On će stići na posudbu. Ranije ga je Benfica posuđivala PAOK-u (39 utakmica, pet golova i dvije asistencije) i Alkmaaru (26 nastupa, po jedan gol i asistencija).