NOVI ČOVJEK

Osijek potpisao mladog švedskog reprezentativca: 'Tamo je jedan od najvažnijih igrača'

13.08.2024 u 14:20

Bionic
Reading

Osijek je službeno finalizirao transfer Emina Hasića iz Värnama. Švedski U-21 reprezentativac potpisao je ugovor na tri godine

Osijek ima novog igrača; riječ je o Eminu Hasiću, dosadašnjem stoperu Värnama i članu mlade švedske reprezentacije. Potpisao je ugovor na tri godine

Hasić će tako ponovno surađivati s trenerom Federicom Coppitellijem, koji ga je trenirao u mladoj momčadi Leccea. Dešnjak je koji igra stopera, ali i na mjestu lijevog braniča, visok 191 centimetar, a tijekom aktualne sezone skupio je 11 nastupa za svoj dosadašnji klub u 18 prvenstvenih kola.

'Od početka smo gledali kako bismo pojačali našu obrambenu liniju. On je igrač kojega nam je trener preporučio jer ga jako dobro poznaje. Pogledao sam o komu je riječ i odmah mi se svidio. Sretan sam što nam se pridružio i što svoju karijeru nastavlja s nama, ovdje u Osijeku', kazao je Osijekov sportski direktor Jose Boto.

'Vrlo je kvalitetan igrač, a to govori i činjenica da je zaigrao za U-21 reprezentaciju Švedske gdje je konkurencija ogromna. On je i tamo jedan od najvažnijih igrača, a bio je to i u klubovima u kojima je igrao. Potpisali smo trogodišnji ugovor s mladim igračem koji ima sve predispozicije razvijati se do još puno veće razine i nadamo se da će kod nas pokazati za što je sve sposoban', dodao je Boto.

'Veoma mi je drago što sam ovdje i naravno da jedva čekam treninge i utakmice. Rođen sam u Švedskoj, u Häckenu sam bio do 18. godine kada sam prešao u Lecee da bih zatim pristupio Värnameu u kojem sam proveo godinu dana. Nije nam ove sezone baš najbolje krenulo, ali smo sezonu ranije bili peti, da bismo kasnije ostali bez nekih važnih igrača. Fizički sam maksimalno spreman, dolazim iz punog treninga, a najčešće sam igrao na lijevom stoperu, dodao je Hasić nakon potpisa ugovora.

  • +16
3. pretkolo Konferencijske lige, Osijek - Zira (8.8.2024.) Izvor: Cropix / Autor: Marin Franov