Sebastien Ogier

Osmerostruki svjetski reli prvak nakon prometne nesreće helikopterom prebačen u bolnicu

25.06.2024 u 16:26

Bionic
Reading

Francuz Sebastien Ogier, osmerostruki svjetski prvak u reliju, i njegov suvozač Vincent Landais sudjelovali su u prometnoj nesreći u Poljskoj tijekom priprema za tamošnju utrku, koja bi trebala početi u četvrtak, objavila je njegova momčad Toyota Gazoo Racing

Poljska je policija potvrdila kako je došlo do prometne nesreće te kako su u njoj ozlijeđene četiri osobe, uz Ogiera i Landaisa ozljede su pretrpjele i dvije osobe iz drugog vozila, u dobi od 69 i 67 godina.

"Seb i Vincent su doživjeli prometnu nesreću tijekom pregledavanja staze za Poljski reli i odvezeni su u bolnicu na daljnje pretrage", objavila je njihova momčad.

"Oko 9.30 sati ujutro na neasfaltiranoj cesti na kojoj će se uskoro voziti reli došlo je do sudara dva osobna vozila. U jednom su bili relijaši, a u drugom dvije osobe koje nisu povezane s relijem, 69-godišnji vozač i 67-godišnji suputnik", kazao je glasnogovornik policije grada Olsztyna.

Oba vozača u bolnicu su prebačena helikopterom, dok su suputnici prevezeni kolima hitne pomoći. Iz policije nisu objavili o kakvim je ozljedama riječ već su samo potvrdili kako su svi umiješani bili pri svijesti kada su bolničari stigli na mjesto nesreće.

Okolnosti prometne nesreće još se utvrđuju.