MATEO GA POSLUŠAO

Otkriveno što je Zidane naredio Kovačiću usred El Clasica: Užasna pogreška!

26.12.2017 u 18:19

Bionic
Reading

Španjolski mediji na temelju televizijskih snimki uspjeli su uhvatiti trenutak kad je Zinedine Zidane uz aut liniju od Matea Kovačića zatražio da nastavi slijediti Lionela Messija po cijelom terenu...

Podsjetimo, u subotnjem El Clasicu upravo je 24-godišnji hrvatski veznjak bio autor pogreške koja je dovela do prvog pogotka Barcelone, a kasnije i debakla Reala na svom stadionu.

  • +13
Primera, 17. kolo: Real M. - Barcelona Izvor: Reuters / Autor: JUAN MEDINA

Naime, umjesto da pokuša zaustaviti Ivana Rakitića koji se sjurio prema golu, on je nastavio slijediti Lionela Messija. Otvoreni prostor kolega iz reprezentacije je iskoristio i zatim poslužio Sergi Roberta koji je asistirao Luisu Suarezu za pobjedu.

Španjolski mediji ne prestaju pisati o tom detalju, a nakon što je Kovačić optužen da je opsjednut Argentincem, ovog utorka pojavili su se dokazi da je to ipak bila ideja Realovog trenera.

Naime, analizom televizijskih snimki Zinedine Zidane je ulovljen kako uz aut liniju Mateu naređuje neka nastavi slijediti Lionela Messija po cijelom terenu.

Kovačić ga je slijepo poslušao, a možda nije trebao. Barem ne u toj 53. minuti.

U svakom slučaju, riječ je o užasnoj taktičkoj pogreški koja je trasirala put prema katastrofalnom porazu Reala. Zidane će iz nje morati izvući važnu pouku...