psk_2

prvo škola, onda nogomet

Ovaj klinac rastura na Euru, ali u isto vrijeme završava srednju školu

Bionic
Reading

Lamine Yamal (16), koji sa španjolskom reprezentacijom sudjeluje na EURU u Njemačkoj nije zanemario svoje školske obveze te je objavio da je položio ispite u srednjoj školi

Šesnaestogodišnji Yamal, koji se ove sezone probio u početne postave Barcelone i španjolske reprezentacije, postao je najmlađi igrač koji je nastupio na Europskom prvenstvu u prvoj utakmici kada je Španjolska pobijedila Hrvatsku na otvaranju svoje skupine.

Uoči Eura Jamal je otkrio kako mora polagati završne ispite...

''Trenutno sam učenik 4. razreda ESO (Educacion Secundaria Obligatoria), što je srednja škola. Imam nastavu online i dobro mi je. Nadam se da će nastavnica imati razumijevanja i da me neće oboriti'', rekao je Yamal u trenucima kad je španjolska reprezentacija kretala put Njemačke.

Sad je objavio dobre vijesti, uspješno je završio drugi razred srednje škole.

"Položio sam ispite i sada imam ESO titulu", rekao je Yamal za španjolsku radio stanicu Onda Cero.

"Zadnje ocjene koje sam vidio? Da budem iskren, vidio sam ih na svom telefonu i pisalo je da sam prošao pa sam samo zatvorio aplikaciju, nazvao mamu i rekao joj."

  • +23
Euro 2024, 1. kolo: Španjolska - Hrvatska Izvor: EPA / Autor: ABEDIN TAHERKENAREH

Španjolska je jedan od favorita nakon što je postala jedina momčad koja je pobijedila u sve tri utakmice u grupnoj fazi, gdje su pobijedili branitelja naslova Italiju i Hrvatsku.

U osmini finala igra s Gruzijom i mogli bi se suočiti s domaćinom Njemačkom u četvrtfinalu.

"Sve što smo napravili u grupnoj fazi bit će bezvrijedno ako nas izbace u nedjelju. Već smo igrali protiv njih u kvalifikacijama, ali znamo da to neće biti ista utakmica", dodao je Yamal.

Dok Španjolska traži rekordni četvrti naslov na Euru, Yamal će se nadati da može ići do kraja jer njegov 17. rođendan pada uoči finala.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal