nema kraja

Ovakvo nešto se u Realu ne pamti; ostali su bez još jednog igrača

15.09.2024 u 17:27

Bionic
Reading

Real Madrid se ove sezone suočava s ozbiljnim problemima vezanim uz ozljede ključnih igrača. Posljednji na popisu je Brahim Diaz. Zanimljivo, on je deveti igrač na listi ozlijeđenih.

Jude Bellingham se bori s ozljedom mišića, no očekuje se njegov povratak krajem rujna. Eduardo Camavinga i Aurelien Tchouaméni zadobili su ozbiljne ozljede, s Camavinginim koljenom i Tchouaménijevim stopalom, dok se datumi njihovih povrataka još uvijek ne znaju. Ferland Mendy također pati od ozljede mišića, a povratak mu je neizvjestan.

Dani Ceballos, koji je uganuo gležanj, najvjerojatnije će biti spreman tek u studenom. Još ozbiljnije situacije su s Davidom Alabom i Joanom Martinezom, obojica s potrganim križnim ligamentima koljena. Alaba se neće vratiti na teren u dogledno vrijeme, dok se Martineza ne očekuje do kraja veljače 2025. godine. Prije Diaza ozlijedio se brazilski branič Eder Militao koji je tijekom treninga u reprezentativnom kampu zadobio ozljedu mišića noge.

Diaz se ozlijedio tijekom utakmice protiv Real Sociedada, zadobivši ozljedu aduktora. Iako su prvotne procjene sugerirale da će izbivati četiri tjedna, Arancha Rodriguez je izvijestila da će Diaz izostati čak tri mjeseca.

Ovo je veliki udarac za Real Madrid, posebno s obzirom na zgusnut raspored koji ih očekuje. Brahim je ove sezone postao važan dio rotacije, a sada će Rodrygo Goes, Arda Güler i drugi morati preuzeti veći teret.

Diaz je u Real stigao iz Manchester Cityja 2019. godine, no većinu svog razvoja proveo je na posudbi u Milanu, gdje se etablirao kao kvalitetan igrač. Njegov povratak u Madrid prošle sezone bio je uspješan, a sada ga ozljeda ponovno udaljava iz momčadi u ključnom trenutku sezone.

Standings provided by Sofascore