dalić je prelomio

Ovo je 11 'vatrenih' koji će večeras istrčati protiv Portugala

05.09.2024 u 09:58

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 20.45 sati u Lisabonu protiv Portugala igra utakmicu 1. kola novog izdanja Lige nacija. 'Vatreni' su ponovno desetkovani ozljedama pa je izbornik Zlatko Dalić morao 'presložiti' momčad

Započela je 'nova era' hrvatske nogometne reprezentacije. Nakon Eura od 'vatrenih' su se oprostili Domagoj Vida i Marcelo Brozović, a na samom startu novog izdanja Lige nacija izbornik Zlatko Dalić suočio se s brojnim ozljedama zbog čega je morao 'kemijati' s početnom postavom.

Hrvatska u 1. kolu Lige nacija večeras (20.45 sati, NovaTV) igra u gostima kod Portugala. U Lisabonu će Zlato Dalić silom prilika morati isprobati neke nove sustave u igri 'vatrenih' jer ozljede 'kroje' sastav koji mu je na raspolaganju.

Zbog ozljeda za utakmice protiv Portugala u Lisabonu (20.45 sati) i Poljske u Osijeku (nedjelja, 8. rujna, 20.45 sati) Zlatko Dalić ne može računati na ozlijeđene Josipa Juranovića, Josipa Stanišića, Martina Erlića i Lovru Majera. Dalić je zato bio prisiljen pozvati debitante Petra Sučića i Igora Matanovića te aktivirati pretpozive Marku Pjaci i Nikoli Mori.

Poprilično je to poremetilo planove izbornika 'vatrenih' pa će večeras najvjerojatnije krenuti u formaciji 3-5-2 kako bi maksimalno iskoristio igrače koji su mu ostali na raspolaganju.

Na golu je siguran Livaković, a ispred njega će biti Gvardiol na lijevom beku, Šutalo će biti stoper, a na desnom beku Pongračić.

  • +49
Hrvatska nogometna reprezentacija, trening, 4.9.2024. Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

U srcu veznog reda će ordinirati kapetan Luka Modrić i Mateo Kovačić, na lijevom boku će biti Sosa, a na desnom vrlo vjerojatno Jakić. Ispred njih će kao ofenzivni veznjak biti Baturina, a u napadu su Kramarić i Budimir.

Vjerojatnih prvih 11 Hrvatske za utakmicu s Portugalom:

Livaković - Gvardiol, Šutalo, Pongračić - Sosa, Modrić, Kovačić, Baturina, Jakić - Budimir, Kramarić

No, ovo je donekle 'zatvorenija' postava jer bi u nekoj ofenzivnijoj verziji umjesto Jakića na desnom boku vrlo lako mogao zaigrati Pjaca, a umjesto Budimira bi u napadu mogao 'uskočiti' Petković, dok bi u nekim taktičkim postavama u veznom redu mogao zaigrati i Pašalić.

Sigurno je da se Dalić u Lisabonu neće odmah 'otvoriti', krenut će 'vatreni' malo opreznije u ovu utakmicu jer Portugalci igraju doma, opasni su i željni osvete za poraz 2:1 iz lipnja ove godine uoči Eura.

>> više statistike potražite OVDJE.