psk_2

SLATKE BRIGE

Ovo je sastav Hrvatske za utakmicu protiv Španjolske; Dalić ima samo jednu dilemu

  • Lu.K.
  • Zadnja izmjena 12.06.2024 18:21
  • Objavljeno 11.06.2024 u 10:17
Bionic
Reading

Hrvatska u subotu na Olimpijskom stadionu u Berlinu igra svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Suparnik će biti snažna Španjolska, a izbornik Zlatko Dalić ima generalnu ideju kako će izgledati njegova momčad

Samo četiri dana dijele nas od prve utakmice hrvatske nogometne reprezentacije na Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Zanimljivo, Vatreni će novu europsku smotru otvoriti na isti način na koji su prošlu zatvorili: utakmicom protiv Španjolske.

Vatreni su na pandemijskom Euru 2021. od Španjolske izgubili u dramatičnoj utakmici osmine finala; regularan dio utakmice završio je 3:3, ali su Španjolci u produžecima zabili dva gola i osigurali prolaz u četvrtfinale.

Zlatko Dalić nadat će se da će na Olimpijskom stadionu u Berlinu imati više sreće i započeti svoju europsku avanturu pobjedom. Test protiv Portugala prošao je vrlo dobro (2:1 u Lisabonu), a izbornik već sada ima okvirnu ideju kako pripremiti utakmicu.

Velike su šanse da u Berlinu na teren istrči ista, ili vrlo slična, momčad koja je igrala protiv Portugala. Na golu će svakako biti Dominik Livaković, a neupitni starteri bit će Josip Stanišić i Joško Gvardiol na bekovskim pozicijama. Za mjesto na stoperskim pozicijama borit će se Marin Pongračić, Martin Erlić, Josip Šutalo i Domagoj Vida, a trenutno izgleda da prednost imaju Pongračić i Šutalo.

U veznoj liniji su nedodirljivi Luka Modrić, Marcelo Brozović i Mateo Kovačić. U samom vrhu napada trebao bi biti Ante Budimir, a na krilnim pozicijama Lovro Majer i Andrej Kramarić.

Martin Baturina pokazao je da može igrati i nešto dublje u veznoj liniji, ali najbolji je na poziciji desetke. On i Luka Sučić donijet će kreacije u srednju liniju dobiju li priliku. Ivan Perišić vjerojatno nije dovoljno spreman da počne od početka, ali njegova klasa je stalna, a opciju B u vrhu napada može pružiti i Bruno Petković.

Dakle, jedina prava dilema nalazi se na stoperskim pozicijama, ali čini se da i tu Dalić ima dovoljno širine; Pongračić je pokazao protiv Portugala da se na njega može računati, Vidino iskustvo nitko ne može staviti pod upitnik, a Erlić je u svakom nastupu za Vatrene odradio više nego solidan posao.

  • +11
Trening reprezentacije Izvor: Cropix / Autor: Ante Cizmic
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal