rekordna prodaja

Pala je odluka! Nijemci odredili koliko milijuna eura žele odmah za Hrvata Gvardiola!

23.05.2023 u 14:44

Bionic
Reading

Još od Svjetskog prvenstva u Katru govori se o rekordnoj odšteti koje će čelnici RB Leipziga tražiti za mladog Hrvata Joška Gvardiola

Tako se još od ljeta nagađalo koliko će u ljeto minimalno trebati ponuditi milijuna eura klub koji želi Joška Gvardiola.

Kako je doznao njemački sportski list Bild pala je odluka kako ga. Kad je ljetni prijelazni rok u pitanju, sigurno neće pustiti za manje od 100 milijuna eura. Naravno, ako ga već prodaju, nadaju se kako će za njega zagristi nekoliko bogatih klubova pa bi odšteta mogla otići debelo preko tih 100 milijuna eura.

Također, od prije je poznato kako je Gvardiol visoko na listi želja nekoliko europskih velikana među kojima su najviše zainteresirani Manchester City i Real Madrid.

Neki izvori idu toliko daleko da su već doznali kako je Manchester City zpočeo pregovore i vrlo je blizu dovođenja Hrvata.

No, također je poznato kako Gvardiol u ugovoru ima posebnu odštetnu klauzula koja će se aktivirati 1. srpnja 2024. godine, a prema njoj odšteta je fiksnih 110 milijuna eura. Kako god se okrene to će biti rekordna prodaja za bilo kojeg hrvatskog nogometaša u povijesti.

Dodajmo tome kako po ugovoru i bivši Gvardiolov klub, zagrebački Dinamo, ima pravo na 20 posto od sljedećeg transfera što znači da u Maksimir stiže minimalno novih 20-ak milijuna eura.