MEMORIJAL FERDO SPAJIĆ

Pet golova za petu pobjedu Medvjeda

20.08.2015 u 11:00

Bionic
Reading

U sklopu Memorijala Ferdo Spajić prva utakmica odigrana je između Medveščaka i gostiju EC KAC iz Klagenfurta. Nakon neodlučene prve trećine Medvjedi su preuzeli utakmicu i prevenstveno golovima u drugoj riješili susret u svoju korist

Peti pripremni susret hokejaša Medveščaka Zagreb mogao je, prema riječima trenera „proći na momente malo bolje i čvršće“ jer „ovo još uvijek nije ono čemu momčad teži“, no uz visoku pobjedu, i to petu u nizu, teško je razmišljati o greškama. Pet golova u mreži KAC-a i jaka druga trećina svakako su razlog zadovoljstva.

Prva trećina počela je s prilikom Medveščaka, a završila s po golom u svakoj mreži. Početno nadigravanje, u testu oka, otišlo je na stranu Medvjeda, no na semafor su se prvi upisali gosti. Nakon neiskorištene igre s igračem više u kojoj je Radek Smolenak imao odličnu priliku, momci glavnog trenera Gordija Dwyera i sami su zaradili isključenje, točnije Jesse Saarinen odmorio se na klupi, aThomas Koch završio akciju za početno vodstvo.

Medvjedi odgovaraju držanjem pritiska i traženjem prilika, a do izjednačenja napokon dolaze pet minuta prije isteka trećine, također na powerplayju. Stefano Giliati, koji je upisao i prvu priliku susreta, pogađa mrežu na asistenciju Mareka Kvapila.

'Bilo je jako zabavno igrati pred domaćom publikom, u svojoj dvorani. Nisam znao što očekivati, no sada kada sam vidio kakva je odlična atmosfera i kako je glasno bilo danas, koliko su navijači strastveni mogu samo reći da je bilo odlično', komentirao je Giliati prvu utakmicu u Ledenoj dvorani te se nadovezao na svoj učinak:

'Sretan sam što sam postigao dva gola i pridonio napadu, no imamo još toga na čemu treba poraditi. Mislim da imamo puno prostora za napredak i svakim danom, svakom utakmicom smo sve bolji.'

Druga trećina pokazala se kao ključna, a brzina i voljni moment koji su Medvjedi pokazali se su prevelikim za momčad KAC-a. Od samoga starta precizno i u borbi za svaki pak, mrežu vratara Pekka Tuokkola pronašli su Patrick Bjorkstrand i Saarinen u prvih pet minuta. Andreas Jämtin upisao je asistenciju na oba gola i time postao jedan od trojice igrača koji iz ovih šezdeset minuta imaju skupljeno više od boda.

I dok je Saarnien odapeo s lijeve strane pored ograde za dvostruko vodstvo, idući gol, na kojem je asistirao, došao je s metra razmaka od vrata. Giliati se ponovno upisao u strijelce našavši se u pravo vrijeme na pravom mjestu i pred gotovo praznom mrežom, s Tuokkolom na ledu, nije imao težak zadatak. Cijelu priču odličnih drugih 20 minuta zaključuje Kvapil u prodoru 1:09 minute prije isteka vremena.

Četiri gola razlike na početku zadnje trećine uzrokuju opuštanje u redovima Medvjeda. Ne toliko da bi postalo zabrinjavajuće, no dovoljno da KAC proigra i provodi dobar dio vremena u trećini domaćina. Trud im se u konačnici isplati, i isti krivci kao i s početka susreta ponovno prolaze mrežu Gašpera Krošelja za konačnih 5:2.

Svoju završnu pripremnu utakmicu Medveščak će odigrati u petak, 21.08.2015. s EC VSV Villachom s početkom u 18:30. Kao i za današnji susret, ulaznice je moguće kupiti jedino na dan utakmice na blagajni Doma sportova koja će biti otvorena od 16:00 sati.

Cijena pojedinačne ulaznice je 20,00 kuna dok sezonski pretplatnici uz predočenje iskaznice ili vauchera plaćaju 10,00 kuna. Djeca do sedam godina starosti imaju besplatan ulaz i ne trebaju ulaznicu, a sjedala u dvorani neće biti numerirana.

U četvrtak, 20.08.2015. Medvjedi će pohoditi Zapruđe, točnije Trg Ivana Meštrovića gdje će od 18-22 sata ICE FEST-a uživati u druženju s navijačima, skandinavskoj kuhinji i bandu Mačci.

MEMORIJAL FERDO SPAJIĆ, PRVA UTAKMICA


KHL MEDVEŠČAK ZAGREB – EC KAC KLAGENFURT : (1:1;4:0;:)

Zagreb, Dom sportova, Ledena dvorana

STRIJELCI

06:34 0-1 Koch (Ganahl, Lundmark) PPG

14:50 1-1 Giliati (Kvapil) PPG

21:46 2-1 Bjorkstrand (Jämtin,Hedberg)

24:12 3-1 Saarinen (Jämtin)

36:31 4-1 Giliati (Saarinen)

38:51 5-1 Kvapil

48:56 5-2 Koch (Lundmark, Ganahl)

KHL MEDVEŠČAK ZAGREB: Krošelj, Heeter, Kinrade, Deutsch, Mäntylä, Morrisonn, Katic, Zanoški, Giliati, Glumac, Brule, Hedberg, Jämtin, Bjorkstrand, Smolenak, Perkovich, Saarinen, Mertl, Kvapil, Šiafotdinov

EC KAC KLAGENFURT: Swette, Tuokkola, Popovic, DeSantis, Vallant, Reickel, T. Pöck, Strong, Schumnig, Kapstad, Nordqvist, Ban, Harand, Ganahl, Koch, Geier, Hundertpfund, Jacques, Kurath, Lundmark, Setzinger, M. Pöck