VN Azerbajdžana

Piastri nakon velike pobjede: Bilo mi je malo žao mog trkaćeg inženjera

16.09.2024 u 21:23

Bionic
Reading

Oscar Piastri ignorirao je upute svog trkaćeg inženjera, koji mu je rekao da pripazi na gume u prvih nekoliko krugova druge dionice utrke na hard gumama. No, Piastri je odmah napao Charlesa Leclerca u sljedećem krugu, što se pokazalo ključnim manevrom u borbi za pobjedu.

Leclerc i Piastri bili su prvi i drugi nakon promjene s medium na hard gume, a Piastri je zahvaljujući bržem ulaznom i izlaznom krugu smanjio zaostatak sa šest na oko sekundu i pol, piše MAXF1.net.

Uoči pobjedničkog poteza nad Leclercom, Piastri je dobio savjet od svog inženjera Toma Stallarda da ne pritišće prejako gume, budući da ih je u prvoj dionici na medium gumama previše potrošio, što je Leclercu omogućilo izgraditi veliku prednost.

No, Piastri je odlučio ignorirati taj savjet i krenuo u napad prvom prilikom, a nakon toga se uspješno branio do kraja utrke za svoju drugu pobjedu u Formuli 1.

'Bilo mi je malo žao mog trkaćeg inženjera jer sam to zapravo pokušao učiniti u prvoj dionici i potpuno sam skuhao svoje gume', priznao je Piastri.

'Dakle, moj inženjer se javio na radio i rekao, znaš, nemojmo to više raditi. A ja sam ga potpuno ignorirao u sljedećem krugu i lansirao napad s unutarnje strane. Mislim da sam u tom trenutku, znate, osjećao da plan čekanja da Charles upadne u probleme s gumama nikad neće uspjeti. Mislio sam da ćemo tako samo osigurati drugo mjesto.'

  • +4
Formula 1: VN Azerbajdžana Izvor: Profimedia / Autor: DPPI / imago sportfotodienst / Profimedia

'Imao sam sličnu priliku u prvoj dionici. U drugom ili trećem krugu, bio sam unutar DRS-a, ali nisam, znate, u potpunosti iskoristio tu priliku.'

'Kad sam imao sličnu priliku nakon zaustavljanja u boksu, morao sam je iskoristiti. Bez toga ne bih sjedio ovdje. Da tada nisam iskoristio tu priliku, mislim da drugu više nikada ne bih dobio', zaključio je pobjednik VN Azerbajdžana.