DRUGI HRVAT U DEPORU

Pletikosa stigao, čeka ga duel s ovim Argentincem

28.12.2015 u 10:58

Bionic
Reading

Stipe Pletikosa je sinoć sletjeo u galiciju kako bi pristupio liječničkom pregledu i finalizirao ugovor sa slavnim španjolskim prvoligašem

Stipe Pletikosa je odustao od prijevremene mirovine i vratio se u nogometne arene. Svom bogatom životopisu uskoro će dodati i staž u Deportivu iz La Corune gdje bi mogao provesti idućih godinu i pol dana.

Depor, koji iznenađujuće drži poziciju za Europu, se našao u priličnim problemima kada su tijekom studenog shvatili da je ozljeda prvog vratara Fabrizija teže naravi i da je za njega sezona završena. Tako se nastavio mandat među vratnicama argentinskog čuvara mreže Germana Luxa koji je Pletikosi izravan konkurent za minutažu.


Obzirom na sjajnu formu kluba, teško da će Splićanin odmah dobiti priliku, no iz nekog razloga su ga dovodili... Lux prima visok postotak udaraca upućenih prema njemu, a iako nije sklon većim kiksevima - ne ističe se ni velikim obranama. Ima određenih problema s istrčavanjem, te suradnjom sa svojom zadnjom linijom; ali dio je dobro uhodane mašinerije koja nije poražena puna dva mjeseca i Pletikosa će se za svoje mjesto morati izboriti.

Kada uspije, odnosno upiše prve službene minute, postat će drugi Hrvat u povijesti koji je igrao za Deportivo. Prvi je bio legendarni branič Rijeke Miloš Hrstić koji je u Depor s Kantride došao u ljeto 1985.