ZBOG DOPINGA

Počelo suđenje Hrvatu Mariju Vuškoviću. U emotivnom govoru glas mu je drhtao

15.05.2024 u 11:50

Bionic
Reading

Pred Međunarodnim sportskim sudom (CAS) u Lausannei započelo je suđenje hrvatskom nogometašu Mariju Vuškoviću

Njemu se sudi zbog dopinga nakon što ga je Njemački nogometni savez (DFB) u Frankfurtu u ožujku 2023. godine proglasio krivim i suspendirao na dvije godine.

U Lausannei će se formalno održati tri različita procesa jer su Mario Vušković, Nacionalna antidopinška agencija Njemačke (NADA) i Svjetska antidopinška agencija (WADA) uložili prigovore na presudu DFB-a. Odvjetnik Marija Vuškovića traži oslobađajuću presudu, dok NADA i WADA zahtijevaju povećanje suspenzije na četiri godine.

Suđenje prvog dana trajalo je sedam sati i otvoreno je emotivnim govorom hrvatskog nogometaša, člana HSV-a. On je sucima predvođenima Dancem Larsom Hilligerom, govorio o svom životu i karijeri koja je naglo prekinuta u rujnu 2022. godine.

'Glas Hrvata nekoliko je puta zadrhtao. Još je jednom inzistirao na tome da je nevin. Teško je reći hoće li uspjeti to i dokazati', navodi Bild.

Vušković je na sud stigao u pratnji majke Sanje, odvjetnika Tomislava Kasala i američkog odvjetnika Paula Greena koji je prije godinu dana u sličnom slučaju oslobodio krivnje atletičara Petera Bola

Suđenje se nastavlja danas.

Marijov mlađi brat Luka u velikom je transferu vrijednom 11 milijuna eura iz Hajduka prešao u Tottenham. Trenutno je na posudbi u poljskom klubu Radomiak Radom.