nešto neviđeno

Pochettino će zaraditi astronomski novac; iza njega stoje dva milijardera

11.09.2024 u 18:10

Bionic
Reading

Mauricio Pochettino postavljen je za novog izbornika nogometne reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država, preuzevši vođenje momčadi u ključnom trenutku razvoja nogometa u zemlji.

Nogometna reprezentacija Sjedinjenih Američkih Država imenovala je Argentinca Mauricija Pochettina za novog izbornika. Nakon što su se spominjala brojna velika imena, sportski direktor reprezentacije Matt Crocker, koji je ranije surađivao s Pochettinom u Southamptonu, odabrao je Argentinca za ovu poziciju.

Pochettino je naglasio da nije dugo razmišljao o preuzimanju ove uloge: 'Moja odluka da se priključim nogometnom projektu SAD-a nije bila samo nogometna. Privukao me put kojim ova momčad i zemlja trenutno idu. Energija, strast i glad da ovdje postignem nešto doista povijesno, to su stvari koje su me inspirirale.'

Prema informacijama ESPN-a, Pochettino će zarađivati šest milijuna dolara godišnje, što ga čini najplaćenijim izbornikom u povijesti američke reprezentacije. Dio njegove plaće osigurat će američki milijarderi Kenneth C. Griffin i Scott Goodwin.

Prvi izazov na klupi SAD-a imat će 12. listopada, kada će voditi momčad protiv Paname u prijateljskoj utakmici u Austinu.