liga nacija

Pogledajte kako su se navijači Kosova osvetili Cipranima za transparent 'Kosovo je Srbija'

16.10.2024 u 11:53

Bionic
Reading

U četvrtom kolu trećeg razreda Lige nacija, Kosovo je kod kuće pobijedilo Cipar s uvjerljivih 3:0 i osvojilo je minimalno drugo mjesto u skupini.

No, osim velike i važne pobjede domaćina, glavna priča nakon utakmice bila je 'osveta' Kosovara Cipranima zbog incidenta na prvoj utakmici na Cipru. Podsjetimo, utakmica Cipra i Kosova (0:4) na Larnaci u rujnu prekinuta je jer se pojavio transparent na kojem je pisalo Kosovo je Srbija'. Tada je utakmica prekinuta pri vodstvu Kosova 4:0, a sad su navijači domaće momčadi uzvratili transparentom na kojem je bila nacrtana karta Kosova u bojama Albanije s dvoglavim crnim orlom u sredini.

'Svačiji san, naša realnost', pisalo je na transparentu. Kosovski navijači imali su još poruka poput: "Brat neće povrijediti brata, on se ne dogovara s vjekovnim neprijateljima." Ta poruka bila je posvećena premijeru Kosova Aljbinu Kurtiju i ambasadoru Albanije na Kosovu Petritu Malaju, koji su bili na stadionu.

Sporni transparent možete vidjeti OVDJE i bit će zanimljivo vidjeti kako će UEFA, koja je tolerira političke parole na utakmicama, reagirati.

Standings provided by Sofascore