KAPETAN ŠIŠI

Pogledajte Šarićev šou u Pireju. Uživao je u svakoj sekundi, igrao se...

03.07.2024 u 08:49

Bionic
Reading

U prvoj utakmici Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Ateni hrvatska košarkaška reprezentacija je pobijedila Sloveniju s uvjerljivih 108:92, a kapetan Dario Šarić je odigrao kapetanski

Šarić je upisao je svoj prvi triple-double za reprezentaciju i tako stao uz bok legendarnim hrvatskim košarkašima Toniju Kukoču i Stojku Vrankoviću, ujedno je i proglašen igračem utakmice. No više od svega veseli činjenica da je hrvatska imala pobjednički gard i da ga je svojim pristupom na ostale igrače prenio i popularni Šiši.

'Jako smo dobro otvorili utakmicu i neke su nam stvari kasnije išle na ruku. Svi su odigrali dobru timsku utakmicu i ne bih nikoga posebno izdvajao, no Goc Filipović je u ključnim trenucima pogađao šuteve i svaka mu čast na tome. Svatko ima malo svojega u ovoj pobjedi. Slovenija je odlična ekipa, malo su lošije krenuli, no može se dogoditi da ćemo opet igrati protiv njih, tko zna kako će se stvari odviti. Ovo je bio najveći test ove generacije koja se okupila prošle godine, ali tek je početak, idemo utakmicu po utakmicu', naglasio je Šarić nakon utakmice te nastavio:

'Ušli smo u utakmicu boriti se, da pokažemo da možemo igrati, da istaknemo male prednosti koje imamo nad njima jer oni imaju ogromnu prednost s Lukom Dončićem, vjerojatno najboljim košarkašem današnjice. Uspjeli smo pokazati svoje adute i na kraju pobijedili, a sada je bitno da se pripremimo za Novi Zeland', zaključio je kapetan hrvatske košarkaške vrste.'

>>Šarićev košarkaški šou, njegovo poigravanje i zabavljanje u igri pogledajte u videu niže.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA

>> Josip Sesar otkrio recept za demoliranje Slovenije, i dodao tko može još bolje

Ivica Zubac je ubacio 18 poena uz osam skokova i pet asistencija i sve to za manje od 19 minuta igre:

'Odmah smo postavili ton utakmice i cijelu smo utakmicu držali u našem ritmu. Cilj je igrati našu igru, imamo naše akcije, znamo koje su naše prednosti i držimo se toga. Igramo pametno, svi u uključeni u akcije'.

Danas je na rasporedu utakmica 2. kola skupine A Olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Pireju između Hrvatske i Novog Zelanda. Utakmica počinje u 16:30 sati uz prijenos na RTL 2.

  • +18
Slovenija - Hrvatska, Košarka (2.7.2024) Izvor: Pixsell / Autor: Klodian Lato/EUROKINISSI/PIXSELL

Dvije reprezentacije iz skupine idu u polufinale gdje se križaju sa skupinom B u kojoj su Egipat, Dominikanska Republika i domaćin Grčka. U prvom susretu ove skupine Dominikanska Republika je slavila protiv Egipta 90:77.

Samo pobjednik turnira osigurava vizu za Olimpijske igre.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: FIBA
Standings provided by Sofascore