Pokaži srce

Pokaži srce za Hrvatsku: Tko je najsrčaniji Vatreni? Glasujte i odlučite uz tportal i PSK!

15.10.2024 u 20:17

Bionic
Reading

Od danas, svi ljubitelji hrvatskog nogometa mogu sudjelovati u jedinstvenom projektu koji spaja strast prema reprezentaciji s digitalnim svijetom. Tportal i PSK pokreću glasanje za najsrčanijeg reprezentativca Hrvatske – vrijeme je da pokažete kome najviše vjerujete!

Pod nazivom "Pokaži srce", danas započinje uzbudljiva inicijativa koja daje priliku hrvatskim navijačima da odluče tko je igrač koji na terenu daje najviše od sebe. U suradnji s tportalom, PSK omogućuje glasanje za najsrčanijeg reprezentativca – onoga tko utjelovljuje nevjerojatnu energiju, predanost i srce prema hrvatskom dresu.

PSK i inicijativa 'Pokaži srce'

PSK kao brand koji stoji iza dobre igre i koji snažno podržava hrvastki sport općenito, uz podršku HNS-a te u suradnji s Institutom za sportsku medicinu i unapređenje zdravlja i drugim stručnim poliklinikama, pokrenuo je u ožujku 2022. društveno odgovorni projekt Pokaži srce, sportsko zdravstvenu platformu čiji je glavni cilj podizanje svijesti o važnosti brige o zdravlju sportaša, jer zdravlje je ipak na prvom mjestu, te u suradnji sa stručnim medicinskim subjektima, putem vlastite donatorske kampanje vrijednosti preko pola milijuna eura, pokrenuo opsežne terenske akcije kojima se pružaju besplatni liječnički pregledi za sportaše, provode važne edukacije sportskih djelatnika, prvenstveno pružanja prve pomoći i reanimacije, koja pravilno i brzo provedena, u preko 70% slučajeva spašava živote te stručni seminari i simpoziji.

"Posebno ponosni možemo biti na ulogu ambasadora, poznatih sportaša koji su brzo prepoznali vrijednost projekta Pokaži srce i dali svoju podršku (prvenstveno igrača poznatih po svojoj srčanosti, M.Mandžukića, I. Olića i V. Ćorluke pa i drugih poput A. Kramarića, J. Juranovića, L. Mayera... i mnogih drugih sportaša općenito) i koji su podržali Pokaži srce aktivnosti upravo s ciljem podizanja svijesti o važnosti brige o zdravlju sportaša koji su posebno u moderno vrijeme pod velikim opterećenjima.

Važnost društveno odgovornog projekta prepoznala je i cijela posebice sportska javnost, ali i institucije koje također rade na zaštiti zdravlja, pa vrijedi pohvaliti veliku donatorsku akciju kojom je i HNS doprinio kvaliteti brige o zdravlju, kroz doniranje 80 automatskih uređaja za reanimaciju (defibrilatora) sportskim klubovima diljem Hrvastke, pa i projekt krovne europske asocijacije kojim je UEFA potaknula edukacije s ciljem upoznavanja s tehnikama prve pomoći („Get trained, save lifes“).... Istaknuti vrijedi i doprinos medija u širenju ovih važnih poruka, jer tema zdravlja nikada ne može biti dovoljno istaknuta, ne samo zdravlja sportaša nego i cijele javnosti, a posebno vrijedi istaknuti doprinos medija i medijskih providera kao što su MaxSport TV, Tportal, Sports 360, Go2Digital i drugih koji su kroz osiguranje prostora za komunikaciju ovih poruka značajno doprinijeli podizanju svijesti o važnosti brige o zdravlju, kao glavnom cilju društveno odgovornog projekta Pokaži srce.

„Zajedno u igri, zajedno u ponosu“. Kada pitate ljude što čini dobrog reprezentativca, koje su to karakteristike potrebne za uspjeh i koga bi posebno istaknuli, čuti ćete upravo vrijednosti poput srčanosti i zajedništva koje odlikuje našu reprezentaciju, te uz poruke kako su svi zajedno zaslužni za dobru igru i velike rezultate, često će se neka imena istaknuti i naravno čuti ćete često ime Luke Modrića, ali i drugih bivših i sadašnjih reprezentativaca, koji su nas toliko puta učinili ponosnima. Stoga i ova „Pokaži srce nagrada za najsrčanijeg reprezentativca u 2024.“ ima za cilj omogućiti svim ljubiteljima reprezentacije da daju srce u izboru za najsrčanijeg reprezentativca, s ciljem poticanja daljnje srčanosti i zajedništva, ali i direktnog nagrađivanja onog koga drže najsrčanijim među srčanima." rekao je PSK Brand & Sponsorship Manager Božo Mekinić

Izbor za najsrčanijeg reprezentativca

Izbor nije lagan – svi članovi hrvatske reprezentacije već godinama pokazuju nevjerojatnu hrabrost i spremnost da u svakoj utakmici daju sve od sebe. No, samo jedan igrač može ponijeti titulu najsrčanijeg. Hoće li to biti kapetan koji svojim primjerom vodi ekipu i motivira suigrače da nikada ne odustanu? Ili možda mladi talent koji je svojom energijom oduševio navijače i unio novu snagu u ekipu? Možda se pak radi o iskusnom obrambenom igraču koji je uvijek na pravom mjestu u ključnim trenucima? Bez obzira tko će ponijeti titulu, jedno je sigurno – ovaj će izbor biti odraz mišljenja navijača, onih koji su uvijek uz Vatrene, bilo da se radi o pobjedama ili teškim porazima.

Tportal i PSK danas udružuju snage kako bi pružili navijačima priliku da pokažu koliko im je stalo do hrvatske reprezentacije. Kroz projekt "Pokaži srce", navijači mogu glasati za igrača koji, prema njihovom mišljenju, daje najviše na terenu. Nije riječ o običnoj anketi – ovo je prilika da aktivno sudjelujete u prepoznavanju igrača koji ne samo da postiže golove, već utjelovljuje nevjerojatnu strast i predanost hrvatskom dresu.

Doc.Dr.Sc. Tomislav Madžar dr.med.spec. – glavni stručni koordinator "Pokaži srce" aktivnosti ističe sljedeće: „Jako nam je drago da smo pokrenuli ovu javno zdravstvenu akciju kojom smo diljem Hrvatske, pregledali više tisuća mladih sportaša, educirali stotine sportskih djelatnika, održali niz seminara i simpozija, donirali nekoliko defibrilatora... sve s ciljem ne samo povećanja svijesti o važnosti brige o zdravlju sportaša nego i s ciljem unapređenja kvalitete zdravlja.

Jako dobro znamo koliko nam naši reprezentativci znače i u smislu uzora našoj djeci i mladima, koje je važno potaknuti na zdravo bavljenje sportom, a znamo i da je zdravlje najvažniji preduvjet uspješnog bavljenja sportom i dobrih rezultata. Stoga je i ovo priznanje u vidu "Pokaži srce" nagrade za najsrčanijeg reprezentativca jako važno, iako svi naši reprezentativci pokazuju srce i na terenu i van njega.

Oni su svi zaista za primjer. A vidimo koliko je i njihovo zdravlje važno i koliko je važno voditi brigu o zdravlju. Naši su mladi sportaši na sreću uglavnom zdravi, s manjim zdravstvenim smetnjama, iako smo kod nekolicine mladih pronašli određene srčane anomalije te ih uputili na daljnju specijalističku obradu, pa ako smo time potencijalno spasili samo jedan mladi život puno smo napravili.

Kroz "Pokaži srce" aktivnosti prezentirana su znanja i iskustva ponajboljih stručnjaka i liječnika uglednih europskih klubova kao što su Real Madrid, AC Milano, AS Monaco, Bayer 04 Leverkusen, Atlético de Madrid, FC Crystal Palace, FC Utrecht i Benfica koji su na Međunarodnom simpoziju Pokaži srce govorili o važnim temama iz područja sporstske medicine.

"Pokaži srce" – nagrada za najsrčanijeg reprezentativca, još je jedan vid podizanja svijesti o važnosti brige o zdravlju, a naši reprezentativci kao sportski uzori, najbolji su ambasadori koji zaslužuju naše poštovanje i zahvalnost na svemu što čine, svi odreda i svi zajedno. A i mi ćemo nastaviti zajedno uz podršku ine stručne i sportske javnosti brinuti o zdravlju te nastaviti zajedno pokazvati srce.“ ističe Doc.Dr.Sc. Tomislav Madžar dr.med.spec.

Kako glasati?

Glasanje je jednostavno i počinje danas na tportalu! Čitatelji mogu izabrati svog favorita među nominiranim igračima putem posebno dizajniranog widgeta na tportalu, gdje će pronaći sve potrebne informacije. Glasanje je potpuno besplatno i transparentno, a tportal osigurava sustav koji sprječava višestruko glasanje.

Uz priliku da podrže svog favorita, svi sudionici glasanja imaju šansu osvojiti vrijedne nagrade, što dodatno podiže adrenalin i uzbuđenje oko cijele inicijative.

Ne propustite priliku sudjelovati u ovom jedinstvenom glasanju! Odaberite igrača koji, po vašem mišljenju, zaslužuje titulu najsrčanijeg reprezentativca Hrvatske. Glasujte već danas na tportalu i pokažite svoje nogometno srce!