KARAMARKO (NI)JE ZABRINUT

Policija spremna za najavljenu odmazdu huligana

02.05.2010 u 20:59

Bionic
Reading

Ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko od novinara je saznao za navodnu želju huligana da se osvete policiji za ranjavanje svog člana te je kazao da je to apsurdno, ali i da je MUP spreman na sve

Tomislav Karamarko u društvu dr. Marije Stanfel

Teško ozlijeđeni policajac Kristijan Trokter u nedjelju predvečer imao je zanimljiv posjet u KBC-u Zagreb. Stigao mu je ministar unutarnjih poslova Tomislav Karamarko, jasno, sa željama da se što prije oporavi. Nažalost, dosadašnji posao interventnog policajca vjerojatno više neće obavljati.

Ozljeda oka je čini se toliko teška da 33-godišnji varaždinski specijalac na njega više neće vidjeti. Huligani su ga na maksimirskom stadionu, tijekom utakmice Dinama i Hajduka, gađali tzv. topovskim udarom i prema navodima dežurnih liječnika, ozljeda je trajne prirode.

'Moram konstatirati da je naš djelatnik teško ozlijeđen te da će najvjerojatnije ostati bez vida na jednom oku. Naše službe poduzimaju sve mjere kako bi pronašle počinitelja ovog napada, kao i svih drugih napadača koji su sudjelovali u divljačkim napadima na policajce u subotu na Maksimiru', kazao je Karamarko okupljenim novinarima i dodao:

'Navodnih policijskih brutalnosti nije bilo, u svim kontaktima policajci su bili napadnuti. Ekstremni slučaj bio je ranjavanje izgrednika koji je u trenutku napada imao 2,2 promila u krvi, a prilikom kontakta s policijskim snagama ranjen je iz službenog vatrenog oružja.'

Vrlo zabrinjavajuće odjeknulo je pitanje novinara ima li MUP saznanja o tome da huligani pripremaju osvetu za ranjavanje svog člana. Karamarko je ostao iznenađen:

'To su apsurdne najave koje prvi put čujem od vas. Ako do toga dođe, policija će biti spremna.'