ozlijeđeni kapetan

Poljaci u problemima; Robert Lewandowski upitan za utakmicu protiv Hrvatske

07.09.2024 u 12:14

Bionic
Reading

U 2. kolu Lige nacija Hrvatska sutra (nedjelja, 8. rujna, 20.45 sati, NovaTV) na Opus Areni u Osijeku dočekuje Poljsku. A gosti su u velikim problemima jer se još ne zna hoće li protiv 'vatrenih' zaigrati njihov kapetan i najveća zvijezda Robert Lewandowski (36)

Poljaci su u 1. kolu Lige nacija u četvrtak u Glasgowu nakon velike drame svladali Škote 3:2. No, tu su pobjedu, čini se, skupo platili...

Szymanski je već u 8. minuti zabio za vodstvo Poljaka nakon sjajne asistencije Lewandowskog, a u 44. minutu je i sam Robert Lewandowski (36) iz penala zabio za 2:0. No, Škoti su se u nastavku utakmice vratili u igru golovima Gilmoura i McTominaya. Junak važne poljske pobjede postao je na kraju Zalewski koji je za konačnih 3:2 zabio iz penala u 97. minuti.

Kako god bilo, ta je pobjeda pala u drugi plan nakon što je Robert Lewandowski teren u Glasgowu napustio u 72. minuti. Vidjelo se da je poljski kapetan u bolovima i veliko je pitanje hoće li biti spreman za sutrašnji ogled s 'vatrenima' u Osijeku.

  • +59
Portugal - Hrvatska (5.9.2024.) Izvor: Pixsell / Autor: Joao Rico/PIXSELL

'Osjetio sam nelagodu tijekom utakmice, a onda se pojavila bol. Zamolio sam da me izvade iz igre. Da sam riskirao, moglo je biti puno gore', kazao je Lewandowski nakon utakmice, a liječnici poljske reprezentacije tvrde kako ozljeda nije ozbiljnija.

No, poljski mediji navode kako još nije sigurno hoće li Lewa biti potpuno spreman za utakmicu s Hrvatskom. Nitko ne želi riskirati njegovo zdravlje, nagađa se kako bi napadač Barcelone moga odigrati barem 45 minuta u Osijeku, no za sada službene potvrde o njegovom zdravstvenom stanju - nema.

Standings provided by Sofascore