traže iskupljenje

Portugalci s najjačim snagama na 'vatrene', Cristiano Ronaldo predvodi 'kaznenu ekspediciju'

05.09.2024 u 11:30

Bionic
Reading

Večeras u 1. kolu Lige nacija Hrvatska u Lisabonu gostuje kod Portugala (20.45 sati, NovaTV). Domaćini priželjkuju osvetu za 2:1 poraz iz lipnja ove godine u prijateljskoj utakmici, ali se i pred svojim navijačima žele iskupiti za kiks na Euru u Njemačkoj

Portugalci, kao uostalom i Hrvatska, nisu zadovoljni nastupom na Euru u Njemačkoj. U četvrtfinalu su ispali nakon penala od Francuza, a sad na samom startu Lige nacija pred svojim navijačima protiv 'vatrenih' traže iskupljenje.

Jasno, Portugalcima je još svježe sjećanje na poraz iz lipnja, Hrvatska je u pripremnoj utakmici uoči Eura slavila 2:1, pa je i to dodatni motiv za osvetu u večerašnjoj utakmici.

Podsjetimo, legendarni stoper Pepe umirovio se i to je u stvari najveća promjena u portugalskoj reprezentaciji. Izbornik Roberto Martinez najavio je kako će u Ligi nacija dati priliku i nekim mlađim igračima koji ozbiljno kucaju na vrata reprezentacije, ali dojam je da večeras protiv Hrvatske neće previše riskirati.

Portugalski mediji najavljuju kako će Martinez izvesti najjačih 11 koje ima u ovom trenutku, predvođenih - naravno - neuništivim Cristianom Ronaldom!

Prema najavama, na golu će biti Diogo Costa, stoperi su Goncalvo Inacio koji je nominalno Pepeov nasljednik i Ruben Dias, na lijevom beku je Nuno Mendes, a na desnom Nelson Semedo.

U veznom redu su Bruno Fernandes, Palhinha i Vitinha. Lijevo krilo je Leao, desno će biti Bernardo Silva, a u vrhu napada - Cristiano Ronaldo!

Vjerojatnih 11 Portugala za utakmicu s Hrvatskom:

Diogo Costa - Nuno Mendes, Goncalvo Inacio, Ruben Dias, Nelson Semedo - Palhinha, Vitinha, Bruno Fernandes - Leao, Cristiano Ronaldo, Bernardo Silva

Ne treba zaboraviti kako će ovo biti jedan od posljednjih 'okršaja' nekadašnjih suigrača i velikih prijatelja - Luke Modrića i Cristiana Ronalda, pa će večerašnja utakmica za obojicu imati i dodatnu draž.

>> više statistike potražite OVDJE.