I, NARAVNO, POBJEDA BARCE

Posljednji gol Messija u 2012., Tito pušten iz bolnice

22.12.2012 u 20:34

Bionic
Reading

U prvoj utakmici bez trenera Tita Vilanove na klupi nogometaši Barcelone ostvarili su novi trijumf. U sklopu 17. kola Primere slavio je katalonski sastav na gostovanju kod Valladolida 3-1

Bila je to posljednja Barcelonina utakmica u ovoj kalendarskoj godini, a u njoj su se u strijelce upisali Xavi Hernandez, Lionel Messi i Cristian Tello. Xavi je mrežu domaćina načeo u 43. minuti iz blizine završivši akciju koju je započeo Messi proigravanjem Jordija Albe na lijevoj strani, da bi onda na drugoj vratnici samo zakucao povratnu loptu.

U 58. minuti Messi je okončao solo-prodor i malo unutar šesnaesaterca odmjerenim prizemnim udarcem loptu od vratnice plasirao u mrežu. Prethodno se omaleni Argentinac uspješno odhrvao suparničkim braničima uz nevjerojatnu kontrolu lopte, a jednom je gurnuo loptu kroz noge.

Bio je to Messiju 26. ovosezonski prvenstveni gol i 91. u kalendarskoj godini računajući sva natjecanja i nastupe za reprezentaciju. Nadu Valladolidu vratio je nakratko Javi Guerra golom iz odbijanca u 89. minuti, da bi konačnih 3-1 postavio Tello u sudačkoj nadoknadi svojim trećim ovosezonskim prvenstvenim golom.

Još bolja vijest za klub, igrače i navijače došla je iz bolnice iz koje je njihov trener otpušten iz bolnice na kućnu njegu samo dva dana nakon operacije tumora parotidne žlijezde. Sada Vilanovi predstoji tretman kemoterapijama i zračenjem. Prošle je godine dok je bio pomoćnik Josepa Guardiole Vilanova podvrgnut također operaciji tumora jedne od žlijezda slinovnica, da bi se kasnije priključio momčadi za 15-ak dana. U periodu njegova izostanka momčad će voditi Jordi Roura.

Mallorca je na gostovanju kod Betisa u Sevilli slavila 2-1 i tako došla do prve pobjede u posljednjih 15 utakmica u svim natjecanjima, a tek četvrte prvenstvene. Prethodno ovoj pobjedi posljednji je put Mallorca slavila 23. rujna sa 2-0 protiv Valencije.

Benat je iz slobodnog udarca donio vodstvo Betisu već u petoj minuti, ali su Victor Casadesus i Javier Moreno Marquez iz jedanaesterca preokrenuli rezultat. Zanimljivo, Mallorca je zabila dva gola iz jedina dva udarca u okvir gola na susretu, dok Betisu malo vrijedi nadmoć u posjedu lopte (68%) i udarcima prema vratima (17-3).

Primera, 17. kolo:

Valladolid - Barcelona 1-3 (Guerra 89 / Xavi 43, Messi 58, Tello 90+1)
Betis - Mallorca 1-2 (Benat 5 / Victor 30, Marquez 47-11m)

Redoslijed: 1. Barcelona 49, 2. Atletico Madrid 40, 3. Real Madrid 33 (-1), 4. Malaga 28 (-1), 5. Betis 28...

Snimka posljednjeg Barcinog nastupa u 2012. i 91. gola Messija u godini na izmaku