Hrvatska gospodarska komora

Potez najvećeg gradskog sportskog saveza u Hrvatskoj kao snažna poruka svima; evo detalja

17.07.2024 u 14:22

Bionic
Reading

Više od 800 sportskih klubova te 58 tisuća aktivnih sportaša novo su pojačanje Udruženju sportskih klubova Hrvatske gospodarske komore. Sjajne su to vijesti za hrvatski sport, a pogotovo za grad Zagreb

Udruženje sportskih klubova Hrvatske gospodarske komore bogatije je za novog velikog člana, Sportski savez Grada Zagreba, kojeg čine 826 sportskih klubova s čak 58.300 aktivnih sportaša, 73 gradska sportska saveza te Društvo sportaša veterana i rekreativaca.

'Veliko mi je zadovoljstvo što se najveći gradski sportski savez u Hrvatskoj odlučio učlaniti u Udruženje sportskih klubova HGK. Uvjeren sam da ćemo u suradnji i sinergiji doći do novih rješenja za klubove. Ovo je jedna snažna poruka uz koju pozivam sve ostale sportske saveze i klubove u državi da se priključe Udruženju sportskih klubova Hrvatske gospodarske komore', poručio je Vedran Šupuković, predsjednik Udruženja sportskih klubova HGK.

Iz Sportskog saveza Grada Zagreba poručuju kako je potrebno unaprijediti administrativnu podršku i suradnju između sportskih organizacija, što uključuje bolju koordinaciju i komunikaciju kako bi se postigli zajednički ciljevi i poboljšali sportski rezultati na lokalnoj i nacionalnoj razini.

'Pridruživanje Udruženju sportskih klubova otvorit će Sportskom savezu Grada Zagreba vrata prema širokoj mreži sportskih klubova i organizacija u cijeloj Hrvatskoj. Vjerujemo da će ova suradnja olakšati razmjenu iskustava, resursa i najboljih praksi. Za sport u Zagrebu važna je izgradnja i obnova sportske infrastrukture, povećanje financijskih sredstava za sportske klubove i organizacije i podrška mladim talentima kroz stipendije i specijalizirane programe – a za sve to se i Udruženje zalaže', izjavila je Suzana Šop, glavna tajnica Sportskog saveza Grada Zagreba.

Udruženje sportskih klubova HGK osnovano je u travnju prošle godine, do sada je okupilo 100-tinjak klubova sa svih razina natjecanja u Hrvatskoj.

'Razgovori o inicijativi za porezno rasterećenje ulaganja u sport'

'Ovo je još jedan veliki korak ka jačanju legitimiteta Udruženja. Razgovori o inicijativi za porezno rasterećenje ulaganja u sport nastavljeni su i s novim ministrom turizma i sporta, Tončijem Glavinom. Konstruktivno smo razgovarali o toj važnoj inicijativi koja ima potencijal revitalizirati klupski sport u Hrvatskoj. Drago nam je što je ministar Glavina prepoznao vrijednost ove inicijative i bio otvoren za dijalog, vjerujem da ćemo uskoro i na tom polju imati dobre vijesti', rekao je Branimir Kos, potpredsjednik Udruženja.