sad je i službeno

Luka Modrić potpisao novi ugovor s Real Madridom; poznati su detalji

17.07.2024 u 14:18

Bionic
Reading

Neizvjesnosti više nema, Luka Modrić (38) je danas potpisao novi ugovor s Real Madridom te će dres 'kraljeva' nositi i sljedeće sezone

'Real Madrid i Luka Modrić dogovorili su produljenje ugovora s našim kapetanom koji je s klubom vezan do 30. lipnja 2025. godine', objavio je danas Real.

'Modrić je u Real Madrid došao 2012. godine, a u svojih dvanaest sezona, koliko brani naš dres, postao je legenda Real Madrida i svjetskog nogometa', napominje se u objavi na službenim stranicama Reala, uz podsjećanje:

'S Real Madridom je osvojio 26 naslova: šest Liga prvaka, pet svjetskih klupskih prvenstava, četiri europska superkupa, četiri La Lige, dva Kupa kralja i pet španjolskih superkupova. Modrić je jedan od pet igrača koji su uspjeli osvojiti šest europskih kupova i ima najveći broj naslova u povijesti našeg kluba.'

U Realu su ponosni i na individualne nagrade koje je tijekom godina dobio kapetan 'vatrenih' i 'kraljeva'.

'Na individualnoj razini Luka Modrić je osvojio Ballon d'Or 2018., nagradu za najboljeg FIFA-inog igrača te je proglašen UEFA-inim igračem godine. Bio je dio FIFA FIFPro World XI u šest navrata i dva puta je proglašen najboljim veznim igračem u Ligi prvaka. Jednom je osvojio Ballon d'Or i jednom Srebrnu loptu na Svjetskom klupskom prvenstvu. S hrvatskom reprezentacijom osvojio je Zlatnu loptu na Svjetskom prvenstvu 2018. i Brončanu loptu na Svjetskom prvenstvu 2022. godine', naglašavaju iz Reala, za koji je Modrić do sada odigrao 534 utakmice, u kojima je zabio 39 golova uz još 86 asistencija.